Πολιτιστικά
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 07:39

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από γέφυρα στο Λος Αντζελες ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ

Τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από γέφυρα στο Λος Αντζελες, έδωσε ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, δημιουργός κινηματογραφικών ταινιών όπως το «Top Gun, το «Crimson Tide», «Βeverly Hills Cop II» κ.α.

Τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από γέφυρα στο Λος Άντζελες, έδωσε ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, δημιουργός κινηματογραφικών ταινιών όπως το «Top Gun, το «Crimson Tide», «Βeverly Hills Cop II» κ.α.

Όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, ο 68χρονος σκηνοθέτης –που ήταν αδελφός του Ρίντλεϊ Σκοτ- έπεσε την Κυριακή από τη γέφυρα Βίνσεντ Τόμας που συνδέει το Σαν Πέδρο με το Τέρμιναλ Αϊλαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο του αυτόχειρα βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα.

Περαστικοί είδαν τον Σκοτ να σταματά το αυτοκίνητό του στη γέφυρα και να πηδά στο νερό, περίπου στις 12:30 τοπική ώρα. Το σώμα του βρέθηκε και ανασύρθηκε από αστυνομικούς περίπου τρεις ώρες αργότερα, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Σκοτ είναι κάτι άλλο από αυτοκτονία, ενώ όπως διευκρίνισε, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα νεκροψία.

Ο Τόνι Σκοτ γεννήθηκε το 1944 στην Αγγλία και σπούδασε ζωγραφική στο Sunderland Art School, αλλά γρήγορα τον κέρδισε ο χώρος του κινηματογράφου. Ανέπτυξε ενδιαφέρον για το σινεμά και αποφάσισε να γυρίσει την ταινία One of the Missing με χρηματοδότηση από το British Film Institute.

Το 1973, ο Τόνι Σκοτ ίδρυσε στο Λονδίνο, μαζί με τον αδερφό του Ρίντλεϊ, την εταιρία παραγωγής διαφημίσεων RSA η οποία μέσα σε μια δεκαετία είχε δημιούργησε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες διαφημίσεις, έχοντας κερδίσει σειρά βραβείων.

Το 1983 ο Σκοτ έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο με την ιστορία βρικολάκων «Αίμα και Πάθος», με τους Κατρίν Ντενέβ, Ντέιβιντ Μπάουι και Σούζαν Σάραντον. Το 1986 ακολούθησε η ταινία ορόσημο «Top Gun», η οποία απογείωσε την καριέρα του Τομ Κρουζ και τον έκανε σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Έχει σκηνοθετήσει επίσης τις επιτυχημένες ταινίες «Beverly Hills Cop 2», «Ο Τελευταίος Πρόσκοπος», «Ιλιγγιώδης Έρωτας», «Crimson Tide», «Δημόσιος Κίνδυνος», «Παιχνίδι Κατασκόπων», «Domino», «Déjà Vu» και «Επίθεση στο Συρμό».

Οι αδερφοί Σκοτ ίδρυσαν το 1995 τη δική τους εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, με γραφεία στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο, και μέχρι σήμερα είχαν υπογράψει την παραγωγή σε ταινίες όπως «Έλα στη θέση μου» (2005), «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από το δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) και «The A-Team» (2010).