Αθλητικά
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 19:46

Έβερτον: Παρουσιάστηκε επίσημα ο Μιραλάς

Στην επίσημη παρουσίαση του Κέβιν Μιραλάς προχώρησε σήμερα η Έβερτον, ενώ ο Βέλγος πόζαρε και με τη νέα εμφάνιση των «ζαχαρωτών».

Στις δηλώσεις που έκανε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού χαρακτήρισε ως «κλειδί» στη μεταγραφή του τη συνομιλία που είχε με τον προπονητή της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγες. Ο Βέλγος παραδέχθηκε ότι αν και οι επαφές του με την Αρσεναλ βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο, εντούτοις επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ, καθώς εκεί θα έχει περισσότερες ευκαιρίες.

«Οι συζητήσεις με την Αρσεναλ είχαν προχωρήσει σημαντικά, αλλά για που θα συνέχιζα την καριέρα μου η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική μου. Τα όσα μου είπε ο προπονητής της Έβερτον στην κουβέντα που είχαμε έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην τελική μου επιλογή. Ο Ντέιβιντ Μόγες με “κέρδισε” από την πρώτη στιγμή», είπε αρχικά ο διεθνής Βέλγος ακραίος επιθετικός και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει σημασία για εμένα, είναι να πάρω αρκετό χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω ότι στην Έβερτον θα έχω περισσότερες ευκαιρίες και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε πολλά παιχνίδια».

Αναφερόμενος, μετά από σχετική ερώτηση, στο ρόλο που έπαιξε στη μεταγραφή ο συμπαίκτης του στην εθνική Βελγίου, Μαρουάν Φελαϊνί, παραδέχθηκε ότι όντως «ήταν σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας για να έρθω στην Έβερτον. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογο, μου είπε πως το κλίμα είναι εξαιρετικό, σα μια μεγάλη οικογένεια. Πιστεύω πως θα με βοηθήσει και στην προσαρμογή μου. Είναι πολύ ωραίο να έχεις κι έναν συμπατριώτη να σε βοηθάει σε ένα νέο ξεκίνημα». Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παρουσία του Φελαϊνί στον αγώνα της πρεμιέρας της Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Όλοι είδαν την εμφάνισή του και το αντίκτυπο που είχε στο παιχνίδι. Βοηθάει πολύ σε άμυνα κι επίθεση. Μιλούσα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου σήμερα και μου είπαν ότι μάλλον ήταν η καλύτερή του εμφάνιση με την Έβερτον. Ήταν εντυπωσιακός και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο κόσμος τον στηρίζει και τον αγαπάει».