Πολιτιστικά
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 11:53

Με τηλεοπτική σειρά για τη νόσο Πάρκινσον επιστρέφει ο Μάικλ Φοξ

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ επιστρέφει στα τηλεοπτικά δρώμενα με μια νέα χιουμοριστική σειρά, η οποία βασίζεται στην ασθένεια που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 21 χρόνια.

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ επιστρέφει στα τηλεοπτικά δρώμενα με μια νέα χιουμοριστική σειρά, η οποία βασίζεται στην ασθένεια που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 21 χρόνια.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Επιστροφή στο Μέλλον» θα ενσαρκώσει έναν πατέρα τριών παιδιών που πάσχει από Πάρκινσον.

Ο 51χρονος ηθοποιός τα τελευταία 12 χρόνια είχε αποχωρήσει από την μεγάλη οθόνη για να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της νόσου Πάρκινσον. Ωστόσο, επέστρεφε σε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους σε σειρές όπως οι «Boston Legal» και «The Good Wife». Η νέα κωμική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί, σηματοδοτεί την πρώτη μακροπρόθεσμη δέσμευσή του από τότε που έφυγε από την τηλεοπτική σειρά «Spin City», το 2000.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο χαρακτήρας που θα δημιουργήσει - και οι ζωντανοί χαρακτήρες στο οικογενειακό του περιβάλλον- θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι και ξεκαρδιστικοί», δήλωσε ο πρόεδρος του NBC (National Broadcasting Company), Ρόμπερτ Γκρίνμπλατ.

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό από την κωμική τηλεοπτική σειρά «Family Ties», την δεκαετία του 1980, όπου απέσπασε τρία βραβεία Emmy. Η διασημότητα όμως ήρθε όταν πρωταγωνίστησε στην τριλογία «Επιστροφή στο Μέλλον», μαζί με τον Κρίστοφερ Λόιντ. Την δεκαετία του 1990, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός κέρδισε ένα Emmy, τρεις «Χρυσές Σφαίρες» και δύο βραβεία Screen Actors Guild για τον ρόλο του στη σειρά «Spin City». Το 1991, διαγνώστηκε με Πάρκινσον και αποφάσισε να αποσυρθεί από την ηθοποιία, καθώς τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν. Ίδρυσε το Michael J. Fox Foundation αφιερωμένο στην εξεύρεση μιας θεραπείας για την ασθένεια, την προώθηση της ανάπτυξης βελτιωμένων θεραπειών και την ευαισθητοποίηση του κοινού.