Αθλητικά
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 11:09

Γιουρόπα Λιγκ: Συλλήψεις οπαδών στην Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια πριν τον αγώνα, ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης

Στη σύλληψη επτά οπαδών της Ραπίντ Βιέννης προχώρησε η αστυνομία, με την κατηγορία ότι πρωτοστάτησαν στα θλιβερά επεισόδια της Τούμπας πριν την έναρξη του αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές πέντε εξ αυτών είναι Αυστριακοί, ένας Πολωνός κι ένας Κροάτης. Όλοι συνελήφθησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης κι αφού πρώτα είχαν απομονωθεί από τις δυνάμεις της αστυνομίας στην κερκίδα όπου είχαν τοποθετηθεί οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα έκτροπα που «σημάδεψαν» το πρώτο ματς των πλέι οφ, λίγη ώρα πριν την έναρξή του.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 18 έως 31 ετών και στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις. Το μεσημέρι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ραπίντ Βιέννης καταδικάζει τα επεισόδια της Τούμπας, χαρακτηρίζοντας ως «αδικαιολόγητη» και «καταδικαστέα» τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας που «πρωταγωνίστησαν» στα έκτροπα.

Η αναφορά των Αυστριακών έχει ως εξής: «Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας. Μετά την αδικαιολόγητη και καταδικαστέα ρίψη φωτοβολίδων των οπαδών μας προς την πλευρά των γηπεδούχων οπαδών, που βρίσκονταν στη διπλανή κερκίδα, εκατοντάδες Έλληνες εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν ανεμπόδιστα προς την κερκίδα της Ραπίντ, όπου επιδόθηκαν με τους οπαδούς μας σε αλληλοεκτόξευση αντικειμένων. Στο σημείο αυτό, η Ραπίντ καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα γεγονότα, εκφράζοντας επιτακτικά την ευχή ότι οι τραυματίες -Αυστριακοί και Έλληνες- δεν υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ύστερα από αρκετή ώρα, η Αστυνομία κατάφερε να δώσει τέλος σ' αυτό το άσχημο θέαμα. Κι ύστερα από διαβουλεύσεις των υπευθύνων των δύο σωματείων με τους εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ αποφασίστηκε να ξεκινήσει ο αγώνας με καθυστέρηση. Ευτυχώς, διότι με δεδομένη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα αυτό δεν εθεωρείτο δεδομένο».