Αθλητικά
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 18:46

ΠΑΟΚ: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τα επεισόδια της Τούμπας

Ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι εντός έδρας αγώνες σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πρόστιμο 150.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ, είναι η εισήγηση του εισαγγελέα για τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης.

Πραγματικός «καταπέλτης» είναι ο δικαστικός λειτουργός για τα έκτροπα που σημάδεψαν την πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η εισήγησή του έγινε γνωστή επίσημα και στην ΠΑΕ και στο «Δικέφαλο του Βορρά» αναζητούν την καλύτερη υπερασπιστική γραμμή (Δευτέρα η απολογία) προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Η πρόταση για ετήσιο αποκλεισμό με τριετή αναστολή θα έχει άμεση εφαρμογή εφόσον οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ υποπέσουν σε ανάλογη συμπεριφορά. Ανάλογη είναι η εισήγηση και για τη Ραπίντ Βιέννης, με τη μόνη διαφορά ότι το πρόστιμο ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.

Όλο το βάρος, πλέον, των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έχει πέσει στην απολογία της ΠΑΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου. Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί φοβίζει περισσότερο τους Θεσσαλονικείς, που ελπίζουν, τουλάχιστον, να μην ισχύσει η ποινή των κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση που περάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης.