Πολιτική
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2002 07:16

Παραλύει σήμερα η χώρα από την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα το υπουργείο Οικονομίας στην πλατεία Συντάγματος. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εισήλθαν στο κτίριο και έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανώ στην πρόσοψη, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα αστικά λεωφορεία, τρόλλεϋ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα τραίνα του ΟΣΕ. Ματαιώνονται επίσης 31 πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και 13 της Αεροπλοϊας, ενώ δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα ιατρεία του ΙΚΑ, ενώ προβλήματα αναμένονται στις συναλλαγές του κοινού με τις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια ταμεία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωϊ έως τη 1 μετά το μεσημέρι.