Κόσμος
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 09:50

Επέλαση του «Ισαάκ» στις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα, μετά την επέλαση του τυφώνα «Ισαάκ» στις παράκτιες περιοχές.

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα, μετά την επέλαση του τυφώνα «Ισαάκ» στις παράκτιες περιοχές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, ο «Ισαάκ» συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες που προκαλούν μεγάλα κύματα κατά μήκος των βόρειων ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

Ο «Ισαάκ» που κινείται με ισχυρούς ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα ενισχύεται όσο πλησιάζει την ακτογραμμή και αναμένεται να εξασθενήσει μόλις προσεγγίσει την ξηρά.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο «Ισαάκ» να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο τυφώνας «Ισαάκ» αναμένεται να πλήξει και τη Νέα Ορλεάνη, όπως έκανε ο κυκλώνας Κατρίνα πριν από περίπου επτά χρόνια.

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters