Πολιτιστικά
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 11:21

Οι σκληροί «Αναλώσιμοι» παραμένουν στην κορυφή του Box Office

Η ταινία δράσης «Αναλώσιμοι 2» («Expendables 2») εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του βορειοαμερικάνικου Box Office, αποφέροντας τις μεγαλύτερες εισπράξεις στα ταμεία.

Η ταινία δράσης «Αναλώσιμοι 2» («Expendables 2») εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του βορειοαμερικάνικου Box Office, αποφέροντας τις μεγαλύτερες εισπράξεις στα ταμεία.

Η δημιουργία του σκηνοθέτη Σάιμον Γουέστ, με σεναριογράφο τον Ρίτσαρντ Γουένκ και τη συμβολή στο σενάριο του Σιλβέστερ Σταλόνε - ο οποίος πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε άλλους «σκληρούς και δυνατούς» της μεγάλης οθόνης, όπως οι Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Ντολφ Λούντγκρεν και Τσακ Νόρις, έφερε κέρδη 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων παραμένοντας για δεύτερη εβδομάδα στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο εμπορικά επιτυχημένες ταινίες. Την δεύτερη θέση, για τρίτη εβδομάδα, καταλαμβάνει η περιπέτεια «Η κληρονομιά του Μπορν» («The Bοurne Legacy») με πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Ρενέρ και Ρέιτσελ Βάις, με εισπράξεις 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κωμωδία κινουμένων σχεδίων «ParaΝorman, Μια Μεταφυσική Ιστορία» με ήρωα ένα αγόρι που προσπαθεί να σώσει την πόλη του από την εισβολή των ζόμπι, βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Κερδοφόρο πολιτικό ντοκιμαντέρ

Στις ταινίες που έκαναν την είσοδό τους στην πρώτη δεκάδα και παρουσιάζουν ενδιαφέρον συγκαταλέγεται το θρίλερ «Premium Rush» - με πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ- στο οποίο παρουσιάζεται το «κυνηγητό» ενός αγγελιαφόρου με ποδήλατο και ενός αστυνομικού, με φόντο τη Νέα Υόρκη. Το έργο βρίσκεται στην έβδομη θέση του Box Office, με εισπράξεις 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναφοράς χρήζει και το πολιτικό ντοκιμαντέρ των «αντιπάλων» του Αμερικάνου προέδρου με τίτλο «2016: Obama's America», που βρίσκεται στην όγδοη θέση, με εισπράξεις που άγγιξαν τα 6,2 εκατομμύρια δολάρια. Αν και η ταινία προβλήθηκε μόνο σε ένα σινεμά στο Χιούστον του Τέξας, πολύ γρήγορα κέρδισε του θεατές. Μέσα σε έξι εβδομάδες, έφτασε συνολικά σε εισπράξεις τα 9,3 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ως το πιο κερδοφόρο ντοκιμαντέρ της χρονιάς.