Αθλητικά
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 21:04

Γιουρόπα Λιγκ: «Ήρθαμε για την πρόκριση» τόνισε ο Δώνης

Αισιόδοξος, αλλά αρκετά «προσγειωμένος», παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της ρεβάνς με τη Ραπίντ Βιέννης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης.

Ο νεαρός προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του έχει προβάδισμα μετά το νικηφόρο 2-1 της Τούμπας, αλλά «...πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι για την κρισιμότητα του αγώνα και ότι πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Σύμφωνα με τον Δώνη «...η Ραπίντ θα ρισκάρει και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Πάμπλο Γκαρσία, επισήμανε πως ενέχει ρίσκο η συμμετοχή του: «Τις τελευταίες δυο μέρες προπονείται κανονικά. Πάντα υπάρχει ρίσκο. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο. Το θέμα είναι αν θα ξεκινήσει ή αν θα μπει στην διάρκεια του αγώνα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν φοβάται νέα επεισόδια ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε, να χαρούμε τον αγώνα για τους εαυτούς μας και το πρεστίζ της ομάδας. Τώρα έχουμε και την ποινή. Δεν είναι το θέμα πόσο μεγάλη είναι η ποινή αλλά να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί και γιατί έχει συμβεί. Αν αύριο γίνουν επεισόδια θα χάσουμε μια χρονιά από την Ευρώπη. Σκεφτείτε να βγούμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λινγκ και να μην παίξουμε. Οι λίγοι που παρασύρονται και προκαλούν επεισόδια, θα πρέπει να συγκρατηθούν και αν χρειαστεί να μπαίνουν σκληρά μέτρα για να μπει μια τάξη».

Σέτελ: «Μπορούμε να περάσουμε»

Η ήττα με 2-1 δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στη Ραπίντ, όπως είπε ο τεχνικός της αυστριακής ομάδας, Πέτερ Σέτελ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε: «Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τα όσα έγιναν έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τον αντίπαλο μας και θα απαντήσουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε την πρόκριση και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε».