Πολιτική
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 14:30

ΝΔ: Nέος Γραμματέας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, συγκεντρώνοντας 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, συγκεντρώνοντας 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος έλαβε 13 ψήφους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, από τους 586 εγγεγραμμένους ψήφισαν 509. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 500 και τα άκυρα – λευκά 9.

«Το μήνυμα της εκλογικής διαδικασίας είναι μήνυμα ενότητας της παράταξης, η εντολή που λάβαμε είναι να τα αλλάξουμε όλα και να βοηθησουμε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα» δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Κεφαλογιάννης. «Η εντολή αυτή θα τηρηθεί στο ακέραιο» πρόσθεσε και προανήγγειλε ανακοινώσεις για συγκεκριμένα θέματα πολιτικής για τη ΝΔ το προσεχές διάστημα.

«Δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο του» ευχήθηκε στο νεοεκλεγέντα Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο ανθυποψήφιός του Νικήτας Κακλαμάνης. «Θα σταθώ δίπλα του, χωρίς βεβαίως να εγκαταλείπω τις θέσεις μου, όπου με χρειαστεί» πρόσθεσε.

Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε «όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ιδιαίτερα όμως το 38% των συναγωνιστών μου, που αντιστάθηκαν στις πιέσεις και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους». «Συνεχίζουμε για τα δύσκολα, που έρχονται» κατέληξε.

Η ηγεσία της ΝΔ είχε αποφύγει να δώσει -έστω και ανεπίσημα- το «χρίσμα» σε κάποιον εκ των υποψηφίων. Κηρύσσοντας την έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης του κόμματος, και αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέντζο, σημείωσε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή πως χρειαζόμαστε ένα νέο γραμματέα που θα αφοσιωθεί στην αναδιοργάνωση των Γραμματειών, των κομματικών οργανώσεων και θα προετοιμάσει τη Νέα Δημοκρατία για το επόμενο Συνέδριό της, το οποίο και χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας για το κόμμα.

Μην ξεχνάτε, συνέχισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ, ότι σε μας και την τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίσαμε, έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, την τελευταία ίσως ευκαιρία να αποφύγουμε το χάος, να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή και να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι.

Σήμερα, είπε, «το κόμμα μας εκφράζει την ελπίδα, όχι μόνο εκείνων που ανέκαθεν το ψήφιζαν, αλλά και πολλών ακόμα που το ψήφισαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο και πολλών που δεν το έχουν ψηφίσει ποτέ ως τώρα... Αυτή η Ελπίδα είναι δύναμη για το κόμμα μας και δύναμη για τη χώρα μας. Κι αυτή τη δύναμη πρέπει να την περιφρουρήσουμε και να την ακτινοβολήσουμε. Όχι να την υπονομεύουμε μόνοι μας».

Σήμερα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, τρία άξια στελέχη της παράταξης κατεβαίνουν υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα, συμπληρώνοντας με νόημα πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των στελεχών του κόμματος.