Πολιτική
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 17:34

Κατάργηση των ειδικών και γενικών γραμματειών προτείνει ο Κ. Μαρκόπουλος

Την άμεση κατάργηση των ειδικών και γενικών γραμματειών ζήτησε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος κατά την εισήγησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ενώ στηλίτευσε την ανικανότητα της κυβέρνησης να περιστείλει τις σπατάλες και να δώσει λύσεις.

Την άμεση κατάργηση των ειδικών και γενικών γραμματειών ζήτησε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος κατά την εισήγησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία εξετάζει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος πρότεινε - αντί της εφεδρείας - την τοποθέτηση ικανών δημόσιων υπαλλήλων σε θέση ευθύνης.

Ακόμα, στηλίτευσε την ανικανότητα της κυβέρνησης να περιστείλει τις σπατάλες και να δώσει λύσεις καταγγέλλοντας επίσης της αδυναμία της να αντισταθεί σε ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει την κριτική σημειώνοντας πως «σπρώχνοντας τη γόπα κάτω από το χαλί δεν μπορείτε να την εξαφανίσετε απλώς δεν τη βλέπετε. Αυτό λέγεται πολιτικός στρουθοκαμηλισμός.

Καταλήγοντας στην εισήγησή του, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου και επεσήμανε τα εξής: «Καταψηφίζουμε την κεντρική ιδέα με την οποία κυβερνάτε τον τόπο, είναι η κεντρική ιδέα του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Ενώ βλέπετε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, δηλαδή η σπατάλη και η γραφειοκρατία, δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε ή βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο ή βάζετε τη γόπα κάτω από το χαλί».