Κόσμος
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 09:47

Δέσμευση Ρόμνεϊ για εκατομμύρια θέσεις εργασίας

Την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας υποσχέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ. «Οι επενδύσεις στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα», δήλωσε σε μία ακόμη αναφορά του στη χώρα μας.

Την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας υποσχέθηκε χθες ο Μιτ Ρόμνεϊ, αποδεχόμενος το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Ζητώντας να «ξαναζωντανέψει η υπόσχεση» μιας Αμερικής «απογοητευμένης» από τα τέσσερα χρόνια προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρόμνεϊ υποστήριξε πώς «αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας δεν είναι ούτε περίπλοκο ούτε βαθύ». «Αυτό που έχει ανάγκη η Αμερική είναι θέσεις εργασίας. Πολλές θέσεις εργασίας», δήλωσε ενώπιον χιλιάδων ρεπουμπλικάνων συνέδρων που βρίσκονταν από τη Δευτέρα στην Τάμπα.

Ο Ρόμνεϊ παρουσίασε ένα σχέδιο πέντε σημείων για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανέρχεται στο 8,3%. Αναφερόμενος, μάλιστα, στο σχέδιο αυτό, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έσπευσε να διαβεβαιώσει «κάθε επιχειρηματία και καθέναν που δημιουργεί θέσεις εργασίας ότι οι επενδύσεις τους στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα, ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα και θα βάλουμε την Αμερική σε πορεία προς ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό».

Στην ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές, ο πλούσιος 65χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να ανοιχτεί στους Αμερικανούς ψηφοφόρους, μιλώντας για την ιστορία του, τις ρίζες του, την οικογένειά του και την πίστη του ως Μορμόνου.

«Ήρθε τώρα ο καιρός για να ξαναζωντανέψει η υπόσχεση της Αμερικής», δήλωσε. «Είναι καιρός να βάλουμε πίσω μας τις απογοητεύσεις αυτών των τεσσάρων τελευταίων ετών, να βάλουμε στην άκρη τις διαιρέσεις και τα παράπονα.»

Ο Ρόμνεϊ συνεχίζει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία στη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια, δύο πολιτείες πολύ σημαντικές για τις προεδρικές εκλογές. Η εκστρατεία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, μετά και το συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο