Πολιτική
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2002 20:19

Ποιες πτήσεις της ΟΑ ματαιώνονται αύριο

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αλλά και της τετράωρης στάσης εργασίας (13.00 με 17.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η ΟΣΥΠΑ διεκδικεί την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, ενώ η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας γίνεται σε συννενόηση με τους συναδέλφους τους σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ουγγαρία, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αεροναυτιλίας, που προβλέπεται από το σχέδιο «Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός».

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται αύριο 22 πτήσεις, ενώ σε 12 αλλάζει η ώρα αναχώρησης. Ειδικότερα ματαιώνονται οι πτήσεις από Αθήνα για Χίο, Σάμο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Σύρο, Καβάλα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Κεφαλονιά, Λέρο, Μύκονο, Μήλο και Πάρο, καθώς και οι πτήσεις Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα και Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος.

Επίσης αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης των πτήσεων από Θεσσαλονίκη για Στουτγκάρδη και Λονδίνο, από Βερολίνο για Θεσσαλονίκη, και από Αθήνα για Ιωάννινα, Ρόδο, Ακτιο, Σάμο, Κύθηρα και Σκύρο.