Πολιτική
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 09:23

Με απουσίες η εκδήλωση για τα 38 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Μια νέα στρατηγική για το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος απόψε στην εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Απόντες Μ. Χρυσοχοΐδης και Ανδ. Λοβέρδος.

Μια νέα στρατηγική για το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος απόψε στην εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Ο πρόεδρος του Κινήματος θα μιλήσει στις 19.30 ενώπιον των στελεχών του κόμματος, στους οποίους αναμένεται να παρουσιάσει και το νέο του έμβλημα, τον ήλιο με επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως ήταν το 1974.

Επτά θα είναι και οι άξονες που θα αναλύσει για την ιδεολογική φυσιογνωμία και τη στρατηγική του Κινήματος.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ιπποκράτους στη σημερινή εκδήλωση είναι το γεγονός ότι πρόσκληση εστάλη σε όλα τα στελέχη της παράταξης, από τα παλαιότερα έως τα νεότερα, από τα ιδρυτικά και ιστορικά έως τα στελέχη που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κόμματος, είτε ως βουλευτές είτε μέσα από τα όργανά του.

Το «παρών» θα δώσει, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος προσκλήθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση θα παραστεί, εκτός απροόπτου, και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, έχει επισπεύσει την επιστροφή του στην Αθήνα από το Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, προεδρεύοντας στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Απών από την εκδήλωση θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που με γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε πως δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του εκτός Αθηνών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει με αφορμή τη σημερινή μέρα πως «τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον». «Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα», καταλήγει.

Από την εκδήλωση θα απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.

«Οι σημερινές παρουσίες είναι αυτές που θα δώσουν το μήνυμα και όχι οι απουσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Real Fm.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Γενέθλια με το μισό από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα είναι τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος γιορτάζει με το μισό από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς συγκυβερνά μαζί του και ο κ. Τσίπρας θέλει να κληρονομήσει την κληρονομιά», είναι το δηκτικό σχόλιο του γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλου.

«Όμως», συνεχίζει, «αυτή η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο βαριά. Είναι αυτή που έφερε τον λαϊκισμό, τον κρατισμό, τη συγκάλυψη της ανηθικότητας, είναι αυτή που κατέστρεψε τη χώρα, τότε ξεκίνησαν όλα».

ΛΑΟΣ: Σήκω Ανδρέα να τους δεις και... να τους σιχαθείς

«Όταν την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, ο Α. Παπανδρέου, ο Γ. Γεννηματάς, η Μελίνα κ.λ.π. δημιουργούσαν το ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς δεν περίμεναν την κατάντια του μετά από 38 χρόνια. Κάποιοι στη φυλακή, κάποιοι κρυμμένοι, κάποιοι σε άλλα κόμματα», σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ προσθέτοντας: «Σήκω Ανδρέα να τους δεις και... να τους σιχαθείς»

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Ύβρις προς τη Δημοκρατία

«Κακόγουστο αστείο» χαρακτηρίζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών τις εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. «Ο εορτασμός της 3ης του Σεπτέμβρη από το συμμετέχον στην κυβερνητική τρόικα ΠΑΣΟΚ, μόνον ως ύβρις προς τη Δημοκρατία και κακόγουστο αστείο σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού μπορεί να εκληφθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορεί επίσης τον Ευ. Βενιζέλο και τους «περί αυτών» ότι «λίγες ημέρες πριν από την επισημοποίηση και άλλων «μέτρων» σε βάρος των Ελλήνων... καπηλεύονται ανερυθρίαστα την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του Ανδρέα Γ.Παπανδρέου και τολμούν να ομιλούν περί Δημοκρατίας και λαϊκών κατακτήσεων, την ώρα που συμμετέχουν ενεργά στην εκποίηση της χώρας και της εθνικής ανεξαρτησίας».