Κόσμος
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 11:17

Πακιστάν: Τέσσερις υπάλληλοι του προξενείου των ΗΠΑ τραυματίες σε επίθεση

Τέσσερις υπάλληλοι του αμερικανικού προξενείου στην Πεσαβάρ, εκ των οποίων οι δύο Αμερικανοί και οι δύο Πακιστανοί, τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον του οχήματός τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ. Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 19 τραυματίες από την επίθεση.

Τέσσερις υπάλληλοι του αμερικανικού προξενείου στην Πεσαβάρ, εκ των οποίων οι δύο Αμερικανοί και οι δύο Πακιστανοί, τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον του οχήματός τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πληροφοριών της επαρχίας Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο Αμερικανοί, σκοτώθηκαν στην επίθεση, που προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας που επέβαινε σε όχημα.

Σύμφωνα με το BBC, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και 19 τραυματίστηκαν όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το παγιδευμένο όχημα στο αυτοκίνητο του προξενείου σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα όχημα που ανήκε στο αμερικανικό προξενείο στην Πεσαβάρ χτυπήθηκε σε μία, κατά τα φαινόμενα, τρομοκρατική επίθεση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Δύο Αμερικανοί και δύο Πακιστανοί μέλη του προσωπικού του προξενείου τραυματίστηκαν και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.