Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 10:42

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

ΕΞΠΡΕΣ: Εμπλοκή με τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σημαντικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση του πακέτου των μέτρων ύψους 11,5 δισ.ευρώ αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, που βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τους ένστολους για τα ειδικά μισθολόγια».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επίθεση Μέρκελ στις αγορές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σφοδρή επίθεση στις αγορές αλλά και νέες δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας από τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε χώρες όπως η Ελλάδα οφείλουν μεν να κάνουν επώδυνες μεταρρυθμίσεις, τηρώντας τις δεσμεύσεις τους, αλλά αξίζουν την αλληλεγγύη μας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τέσσερις τράπεζες βιώσιμες μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι «μόνο τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς) θα είναι βιώσιμες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ξεκαθάρισε χθες στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο Α΄Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος».

ΚΕΡΔΟΣ: Από τα μέτρα των 11,5 δισ.εξαρτάται και η ρευστότητα

Η εφημερίδα γράφει ότι «και ενώ ο πυρετός για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ.ευρώ ανεβαίνει η κυβέρνηση επιχειρεί να το καταστήσει πιο εύπεπτο για την αγορά συνδέοντάς το με το ξεκλείδωμα της επιστροφής των οφειλών του δημοσίου προς τρίτους, οι οποίες έχουν φθάσει αισίως τα 6,7 δισ.ευρώ! ».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ