Κόσμος
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 06:14

«Πιστεύω στο όραμα του Μπαράκ Ομπάμα» δηλώνει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

«O Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει το "αμερικανικό όνειρο" γιατί το έζησε ο ίδιος», δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, ανοίγοντας τις εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Βόρεια Καρολίνα, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«O Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει το "αμερικανικό όνειρο" γιατί το έζησε ο ίδιος. Και θέλει όλοι σε αυτή τη χώρα να έχουν αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ανοίγοντας τις εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου των Δημοκρατικών στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος θα λάβει επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δημοφιλής Μισέλ Ομπάμα, με ποσοστά δημοτικότητας που κυμαίνονται από 65 ως 70%, έπλεξε το εγκώμιο του συζύγου της, υποστηρίζοντας ότι έχει βρει την «αδελφή ψυχή» της καθώς ο Μπαράκ διακατέχεται από αρχές και αξίες σαν τις δικές της.

«Ο Μπαράκ και εγώ μεγαλώσαμε σε οικογένειες που δεν είχαν πολλά χρήματα ή υλικά αγαθά, αλλά που μας έδωσαν κάτι πιο πολύτιμο, την αγάπη τους, τη θυσία τους και την ευκαιρία να μας εξελίξουν ως άτομα».

Η ίδια τόνισε, ωστόσο, ότι ο σύζυγός της δεν έχει αλλάξει καθόλου. «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε την καριέρα του, απορρίπτοντας υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για να δουλέψει σε γειτονιές».

Και πρόσθεσε ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές ο Μπάρακ Ομπάμα «συνεχίζει να σηκώνεται και να βαδίζει μπροστά με υπομονή και θάρρος», για να συμπληρώσει ότι «πιστεύει στο όραμά του».

Στο βήμα του συνεδρίου θα ανέβουν σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και η καθηγήτρια στο Χάρβαρντ και διακεκριμένη οικονομολόγος, Ελίζαμπερ Γουόρεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα δεχτεί επίσημα την Πέμπτη το χρίσμα των Δημοκρατικών για να αντιμετωπίσει των Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του CNN, o Mπαράκ Ομπάμα διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ, συγκεντρώνοντας 49% έναντι 47% του αντιπάλου του.

Πηγές: Reuters, CNN