Πολιτική
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 15:16

Ν.Δ. και ΚΚΕ αποχωρούν από την κατ' άρθρον συζήτηση του ασφαλιστικού ν/σ

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από την κατ' άρθρον συζήτηση για το ασφαλιστικό.

«Δεν θα πάρουμε μέρος στην κατ' άρθρον συζήτηση. Καταντάει πρόκληση. Δεν θυμάμαι άλλο νομοσχέδιο που να έχει περιβληθεί με τόσα ψέματα και δημαγωγία, στη λογική του άσπρου-μαύρου. Σε άλλα νομοσχέδια, η κυβέρνηση αναγνωρίζει τουλάχιστον τη γενική γραμμή του νομοσχεδίου. Σήμερα, τίποτα», ανέφερε η κ. Παπαρήγα και συνέχισε:

«Πέρυσι, στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας, ήταν τα ελλείμματα και φέτος, η ανάγκη να καταργηθεί ο νόμος Σιούφα και η άρση των αδικιών. Τώρα τα ανακαλύψατε αυτά; 50 χρόνια συσσώρευση ελλειμμάτων, απαιτούν να υπάρξει μια αποτίμηση ποιος φταίει για τα, πάνω από 25 τρισεκ., που χρωστάει το κράτος και η εργοδοσία στα ταμεία».

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός τόσο προς την πλευρά της ΝΔ όσο και της Αριστεράς. Έκανε λόγο για «θλιβερές συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις κατάληψης υπουργείου» και για «συντηρητική αντεπίθεση, με στόχο τη μείωση των δυνατοτήτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, στη στρατηγική της κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, όποτε και αν δοθεί η ευκαιρία στη ΝΔ».

Υπερασπίζοντας το νομοσχέδιο ο κ. Χριστοδουλάκης το χαρακτήρισε «συμβόλαιο συνοχής και εμπιστοσύνης για τα επόμενα 30 χρόνια», που θα αντέξει στο μέλλον και θα ξεπεράσει τα οιαδήποτε εμπόδια, καθώς συνιστά «άλμα στην κοινωνική εμπιστοσύνη».