Πολιτική
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 13:16

Αλ. Παπαρήγα: Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο

«Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο», υποστήριξε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με επίκεντρο την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα κράτη της Ε.Ε.

«Η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο», υποστήριξε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα κράτη της Ε.Ε.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «βάρβαρα και θανατηφόρα για το λαό» τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «"ταξικά μέτρα" που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη ανεξαρτήτως του χρέους, των ελλειμμάτων και του Μνημονίου».

«Δεν είναι μόνο το ύψος των συντάξεων και των μισθών, των επιδομάτων, είναι το σύνολο των ανατροπών που έχουν γίνει και θα γίνουν είτε έχουμε κυβέρνηση του Μνημονίου είτε λεγόμενη κυβέρνηση της αριστεράς, γιατί θα κυριαρχούν τα μονοπώλια παντού » αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

Προειδοποιεί ότι μαζί με τα μέτρα θα έρθει «η φτώχεια και η εξαθλίωση» και ότι οι εργαζόμενοι θα γυρίσουν πίσω στις δεκαετίες του '50 και του '60, καλώντας όποιον δηλώνει «αντιμνημονιακός» να ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ασκούν «κούφια αντιμνημονιακή πολιτική», υποστηρίζοντας ότι « το λεγόμενο μνημονιακό τέλμα που προβάλλουν ως ελληνικό πρόβλημα δεν ισχύει», καθώς η κατάσταση είναι ίδια και σε άλλες χώρες όπως στην Πορτογαλία.

«Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με δολάριο, στερλίνα, γεν, γουάν και ρούβλι η ζωή των λαών δεν θα άλλαζε», τονίζει η γγ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι « η κρίση δεν είναι κρίση διαχείρισης ή χρέους, αλλά οικονομική καπιταλιστική κρίση που έρχεται ως συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Η κ. Παπαρήγα αναγνωρίζει ότι υπάρχουν «αντικειμενικές προϋποθέσεις να ζήσει ο λαός πολύ καλύτερα στην Ελλάδα» και ότι υπάρχουν «λύσεις για το λαό» όπως, δουλειά για όλους, διατροφική επάρκεια, δημόσια δωρεάν υγεία και μόρφωση, φθηνή και ποιοτική λαϊκή στέγη, κ.α.

Κάλεσε τέλος τους εργαζομένους να υποδεχθούν τα νέα μέτρα με γενική απεργία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.