Πολιτική
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 15:00

Ευ. Βενιζέλος: Ενημέρωση εφ' όλης της ύλης από τον υπ. Παιδείας

Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ πρέπει να εφαρμοστεί «ως θεσμική εγγύηση της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πανεπιστημίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, κατά την οποία ενημερώθηκε επίσης για τις προετοιμασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο.

Την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο νέος νόμος πρέπει να εφαρμοστεί «ως θεσμική εγγύηση της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πανεπιστημίου» και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα προχωρήσουμε με συναίνεση αλλά και αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτήν».

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε επίσης για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο.

«Θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μια χώρα που πιστεύει στους νέους, τις δυνατότητές τους και το διανοητικό κεφάλαιο που έχει και αυτό ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και το κρίσιμο σημείο είναι το λύκειο και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές και για το νέο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια και την τεχνολογική εκπαίδευση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι από την πλευρά του, ενθάρρυνε την ηγεσία του υπουργείου «ώστε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά».

«Θέλαμε να βεβαιωθούμε», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, «ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι στη θέση τους ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και ότι τα βιβλία τούς περιμένουν», ενώ όπως είπε, εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από τους δήμους.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε την προετοιμασία που κάνει το υπουργείο για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί καλά η σχολική χρονιά ως «μάχη του αυτονόητου» και αφού επανέλαβε ότι τα βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη του σχολικού έτους, διαβεβαίωσε ότι «προσπαθούμε, όσο το δυνατό περισσότερο, να ανταποκριθούμε στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με τα λιγότερο δυνατά κενά».

Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για όλες τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, «προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες του παρελθόντος». «Είμαστε», είπε, «σε ανοικτή γραμμή και συνεννόηση, με συναίνεση να προχωρήσουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν όλες ταυτόχρονα, γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος, οι αδυναμίες είναι τεράστιες και όλα αυτά σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός επεσήμανε ότι όλα αυτά γίνονται δυνατά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, που «στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιτελούν τα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες και συμβάλουν σε αυτή την πορεία ανάκαμψης της χώρας, που δεν μπορεί να έρθει χωρίς την ανάκαμψη του εκπαιδευτικού συστήματος».

πηγή ΑΜΠΕ