Πολιτιστικά
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 12:19

«Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» με αγαπημένα αστέρια της 7ης τέχνης

Μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης περιλαμβάνει το κλασικό «ραντεβού του Σεπτεμβρίου» για τους σινεφίλ, με τις νέες ταινίες της εβδομάδας να περιλαμβάνουν πολλούς αγαπημένους αστέρες.

Μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης περιλαμβάνει το κλασικό «ραντεβού του Σεπτεμβρίου» για τους σινεφίλ, με τις νέες ταινίες της εβδομάδας να περιλαμβάνουν πολλούς αγαπημένους αστέρες. Επιστημονική φαντασία, θρίλερ δράσης, δράμα από την Αργεντινή και δύο σπουδαίες κωμωδίες συνθέτουν ένα μοναδικό κινηματογραφικό καλωσόρισμα για το φθινόπωρο.

«Ολική επαναφορά»

Το ριμέικ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1990, με πρωταγωνιστή τον Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ και σκηνοθέτη τον Πολ Βερχόφεν, είναι ένα κράμα ψυχολογικού θρίλερ και ταινίας δράσης, που διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό σκοτεινό και δυσοίωνο κόσμο, σκηνοθετημένο αυτήν τη φορά από τον Λεν Γουάιζμαν και με τον Κόλιν Φάρελ να ενσαρκώνει τον κεντρικό χαρακτήρα. Δίπλα του, οι Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζέσικα Μπίελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζον Τσο και Μπιλ Νάι εισέρχονται σε τρεις διαφορετικές πραγματικότητες, καθώς χάνονται μαζί του σε ένα απτό και αληθοφανές όνειρο, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει εφιάλτης, σε μια ιστορία που βασίζεται στο διήγημα «We can remember it for you wholesale» του δημοφιλούς συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Philip K. Dick.

«Μην εμπιστεύεσαι κανέναν»

Ο - τυνησιακής καταγωγής- σκηνοθέτης Μαμπρούκ Ελ Μεχρ επιστρατεύει τους Μπρους Γουίλις, Χένρι Καβίλ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζόζεφ Μολ, Καρολίν Γκουντόλ, Τζιμ Πίντοκ και Βερόνικα Εσεγκί σε αυτό το θρίλερ δράσης. Ένας νεαρός Αμερικανός επισκέπτεται την οικογένειά του στην Ισπανία για διακοπές. Εκεί, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του δεν είναι ο άνθρωπος που νόμιζε και πρέπει να μάθει την αλήθεια, για να μπορέσει να σώσει τους δικούς του, οι οποίοι έχουν απαχθεί.

«Στη Ρώμη με αγάπη»

Ο πάντα μάχιμος Γούντι Άλεν εμπνέεται από το μεσαιωνικό «Δεκαήμερο του Βοκάκιου» και επιστρέφει με μία ρομαντική κωμωδία, η οποία διαρθρώνεται σε τέσσερα σκετς, που διερευνούν το θέμα της διασημότητας σε όλες του τις εκφάνσεις, όπως η δίψα να τη φτάσει κανείς, τα προβλήματα που προκαλεί και το δέος που δημιουργεί στους άλλους. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης έρχεται και πάλι μπροστά από την κάμερα, με τους Έλεν Πέιτζ, Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Πενέλοπε Κρουζ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι, Ορνέλα Μούτι, Τζούντι Ντέιβις, Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Ιζαμπέλα Φεράρι και Τζουλιάνο Τζέμα στο πλευρό του.

«Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό»

Από την Αργεντινή έρχεται η σοβαρή και γλυκιά κωμωδία του Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν, με τους Ρικάρντο Ντάριν, Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ, Μούριελ Σάντα Άνα και Ενρίκ Ροντρίγκεζ. Ακολουθώντας τα ασύλληπτα παιχνίδια που μας επιφυλάσσει η μοίρα, η ταινία αποτυπώνει τον μικρόκοσμο ενός εκκεντρικού καταστηματάρχη, που περνάει τη μοναχική ζωή του συλλέγοντας άρθρα και μπιμπελό, μέχρι τη στιγμή που θα συναντηθεί με έναν Ασιάτη, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια. Οι ζωές τους θα συνδεθούν με έναν παράξενο τρόπο.

«Νινότσκα»

Η κωμωδία παραγωγής 1939, σε σκηνοθεσία Ερνστ Λιούμπιτς, είναι η προτελευταία ταινία της Γκρέτα Γκάρμπο και η πρώτη στην οποία υποδύθηκε κωμικό ρόλο. Το έργο - κάτω από το χιούμορ και τον ρομαντισμό- παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση υπό το καθεστώς του Στάλιν, με γκρίζα και αυστηρά χρώματα, και την βάζει σε σύγκριση με την εύθυμη παριζιάνικη κοινωνία πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης