Αθλητικά
Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 21:03

Εθνική ομάδα: Κανένα πρόβλημα με τον Γκέκα

Παρουσία πολλών φιλάθλων, του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου αλλά και του Γιώργου Καραγκούνη, που είχε προπονηθεί νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση της εθνικής ομάδας.

Ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε δύο σχηματισμούς ανάπτυξης, τον 4-4-2 με τον οποίο ξεκίνησε στη Λετονία και τον 4-2-3-1, που βοήθησε στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βελτιώσει εντυπωσιακά την απόδοσή του και να αντιστρέψει τη ροή της αναμέτρησης. Η αποχώρηση του Φάνη Γκέκα από την προπόνηση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, αφού οι ενοχλήσεις στον αστράγαλο που τον ανάγκασαν να αποσυρθεί οφείλονταν στο πολύ σφίξιμο της γάζας που είχε τοποθετήσει. Ο επιθετικός της Λεβάντε, στην εκτελεστική δεινότητα του οποίου βασίζει πολλά ο Φερνάντο Σάντος, θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πορτογάλου εκλέκτορα για τον αγώνα της Τρίτης με τη Λιθουανία, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μετά από το αρχικό πρόγραμμα (ζέσταμα, διατάσεις, σπριντ), οι διεθνείς έπαιξαν διπλό. Ο Σάντος επέμεινε στο 4-4-2, με τους ίδιους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στη Λετονία, ενώ μετά την αποχώρηση «πειραματίστηκε» με το 4-2-3-1, όπου ο Μανιάτης πέρασε δίπλα στον τζιόλη στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Φορτούνης, Νίνης, Κατσουράνης ήταν οι τρεις πίσω από τον Μήτρογλου. Την προπόνηση παρακολούθησε και ο Σαμαράς, που θα επιστρέψει αύριο στη Σκοτία κι εκεί οι γιατροί της Σέλτικ θα αποφασίσουν αν το πρόβλημα στον χτυπημένο αγκώνα του θα αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση ή με συντηρητικό πρόγραμμα.

Πριν ξεκινήσει η προπόνηση ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Όπως φαίνεται από μια πρώτη εικόνα, είμαστε το φαβορί του ομίλου. Πρόκειται όμως για μια διαδικασία δύο ετών ετών και πρέπει να μην επαναπαυτούμε σε μία τέτοια κατάσταση, αφού κινδυνεύουμε από δυσάρεστες εκπλήξεις. Με τη Λιθουανία πρέπει να είμαστε σοβαροί κι αν κάνουμε όσα ξέρουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», υπογράμμισε ο άσος της Μονακό.