Κοινωνία
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:44

Σε εξέλιξη η συνάντηση Γ. Βρούτση-τρόικας

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το μεσημέρι την κεντρική είσοδο του υπουργείου Εργασίας.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το μεσημέρι την κεντρική είσοδο του υπουργείου Εργασίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν περίπου στις 14.30 και η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 13.00 ξεκίνησε τελικά μετά τις 15.00. Οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν ζητήσει προηγουμένως από τον υπουργό Εργασίας να γίνει η συνάντηση σε ξενοδοχείο των Αθηνών κάτι όμως που ο κ. Βρούτσης αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το γραφείο του και ότι θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη είσοδό τους στο υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ η συγκέντρωση έγινε κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, «που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70».

Σε δική του ανακοίνωση, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τον υπουργό Εργασίας ως τον επιμελέστερο δήμιο των εργατικών κατακτήσεων. «Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το ζήλο του υπουργού στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα» σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμη πως «είναι γελασμένοι όλοι αυτοί που ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αποδεχτούν να παράγουν τον πλούτο χωρίς να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα, να ζουν στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να απολαμβάνουν σύγχρονα δικαιώματα».

Παράλληλα, καλεί κάθε εργάτη και άνεργο «να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται, να σηματοδοτήσει με την συμμετοχή του την ταξική και πολιτική αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της».