Πολιτική
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 12:57

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι καταγγελίες για Χ.Α.

Καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να εξετάσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Επίθεση Χ.Α. στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να εξετάσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη στις 14.30 (στην αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου», με θέμα ημερήσιας διάταξης την «προστασία και ενίσχυση του κύρους του Κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών».

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο κ. Χρ. Μαρκογιάννης και θα συμμετέχουν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή εγείρει ζήτημα νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης μετά την απόφαση για απόσυρση των αστυνομικών φρουρών από την προστασία των βουλευτών του κόμματος. Παράλληλα, κάνει λόγο για «άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδος» και «δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς».

Σε ανακοίνωσή της εξαπολύει νέα σκληρή επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης τον οποίο και κατηγορεί για παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών, αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2234897 .

«Καταργώντας έμπρακτα την αρχή της διακρίσεως των εξουσιών, ο μοιραίος κ. Δένδιας οδηγήθηκε στο ολίσθημα να απαγγείλει κατηγορίες στους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, προκαταλαμβάνοντας μαζί με τον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. Ρουπακιώτη, την ανεξάρτητη δικαστική κρίση, εν όψει των εκκρεμών στη Δικαιοσύνη υποθέσεων του κόμματός μας, με αφορμή γεγονότα που εκ προοιμίου τα χαρακτήρισε ποινικά (αντιποίηση Αρχής, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας), ασκώντας και καθήκοντα Εισαγγελέα ποινικής διώξεως», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας, η Χ.Α. προειδοποιεί την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πως αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η φρούρηση των βουλευτών της, «θα τους καταστήσουμε προσωπικά υπόλογους για κάθε βλάβη που πιθανώς υποστούμε και θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα εναντίον των αποφάσεών τους».