Πολιτική
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:45

ΚΚΕ: Προπαγανδιστικό το δίλημμα «αύξηση ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις»

«Προπαγανδιστικό» χαρακτηρίζει το δίλημμα «αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις» το ΚΚΕ, βάζοντας για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο του τις πολιτικές της ΕΕ σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Έτοιμη να προχωρήσει σε νέα εγκλήματα σε βάρος του λαού για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου είναι η κυβέρνηση, τονίζει το ΚΚΕ , σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του, με αφορμή τη συζήτηση για νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει επίσης «προπαγανδιστικό» το δίλημμα «αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις», ενώ αποδίδει στην ΕΕ πρόθεση για νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, πλήρη κατάργηση του οκταώρου και του σταθερού εργάσιμου χρόνου.

Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι ο «ευρωμονόδρομος» και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, φέρνουν «εργασιακή κόλαση, ανεργία, εξαθλίωση», ανεξαρτήτως του ποιο κόμμα κρατά το κυβερνητικό πηδάλιο. Τέλος, κάνει λόγο για ανάγκη ταξική αφύπνισης, πανεργατικής οργάνωσης και αντεπίθεσης, με στόχο «την ΕΕ και τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών».