Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 17:15

Μπάσκετ: «Το οικοδόμημα διαλύθηκε εν αγνοία του Ζέλικο» λέει ο Δ. Γιαννακόπουλος

Να συνεχίσει το έργο του πατέρα του, Παύλου και του θείου του, Θανάση, είναι ο στόχος του νέου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως επισήμανε με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

Όπως είναι φυσικό, το τέλος της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν το κυρίαρχο θέμα. «Έχουμε άριστες σχέσεις. Ήταν δική του απόφαση να αποχωρήσει. Ο Ζέλικο έχει αποδείξει ότι έχει μείνει και με μικρότερο μπάτζετ, όταν παίζαμε στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Ίσως να ήθελε και να ξεκουραστεί. Ήταν 16 χρόνια αθλητής και αμέσως μετά προπονητής» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος και συνέχισε: «Αν ήθελε τα χρήματα θα είχε πάει στην Τουρκία. Είχαμε μία σχέση πολύ καλή. Έχουμε κάνει παρέα με τον Ζέλικο. Τώρα κοιτάμε ημερομηνίες για να κάνουμε κι ένα φιλικό προς τιμήν του, όπως του αρμόζει».

Αναφερόμενος πάντοτε στον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρόσθεσε: «Ήξερε ότι ο πατέρας μου και ο θείος μου ήθελαν να αποχωρήσουν. Εγώ ήξερα ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε πολύ υψηλό μπάτζετ. Έγιναν τρεις συναντήσεις με τον Ζέλικο και προσπάθησα να του προσφέρω ό,τι παραπάνω γίνεται για να είναι καλύτερες οι συνθήκες. Υπήρχε τεράστια αλληλοεκτίμηση και από τις δύο πλευρές. Αν έχω στενοχωρηθεί είναι μόνο για το γεγονός ότι δεν έμεινε να στηρίξει τη νέα προσπάθεια, αλλά ήταν μία απόφαση δική του. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας. Νιώθω πολύ μικρός για να μιλήσω για έναν τέτοιον άνθρωπο». Όσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει; «Είναι ένα σενάριο που δεν θέλω να το σκέφτομαι, διότι έχουμε τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, θα τον στηρίξουμε, πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά και δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για την εξέλιξη των πραγμάτων, από τη στιγμή που ο πατέρας και ο θείος του αποφάσισαν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε να αποχωρήσουν. «Βλέποντας ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό με τα μπάτζετ των 30 και 35 εκατομμυρίων, έπρεπε να βρούμε κάποιον. Δυστυχώς δεν βρήκαμε. Στόχος ήταν να μείνει ο Παναθηναϊκός σε υψηλό μπάτζετ. Ψάξαμε πρώτα όλους τους Παναθηναϊκούς που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, όμως δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Με τους ξένους, οι Αμερικάνοι κοιτώντας μόνο νούμερο και βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός χάνει 15 εκατομμύρια μίνιμουμ δεν έδειξαν ενδιαφέρον» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ενώ αποκάλυψε τί τον συμβούλεψε ο πατέρας του, πριν αναλάβει: «Μου είπε "Δημήτρη πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά". Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Ο πατέρας μου και ο θείος μου είναι δίπλα μου, με συμβουλεύουν για τα πάντα. Πιστεύω ακούγοντάς τους να πετύχω κάτι από αυτά που έχουν πετύχει εκείνοι. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρέπει να είναι ο πιο Παναθηναϊκός που υπάρχει. Έχει δώσει όλη την ζωή του για την ομάδα. Τώρα, για το αν έχουν γίνει λάθη, ποιος δεν έχει κάνει;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια απόκτησης του νεαρού Κινέζου Γκούο. «Έχουμε καταλήξει στο όνομα του παίκτη που θα φέρουμε. Είναι ο Γκούο, είναι 18 χρονών. Για να έρθει ένας παίκτης από την Κίνα πρέπει να πέσουν πολλές υπογραφές, όπως γινόταν παλιά στην Σοβιετική Ένωση. Σκοπός μας είναι να καλέσουμε μία ομάδα από την Κίνα, ώστε να "ανοίξει" με κάποιον τρόπο η αγορά. Για τα έσοδα που μπορούν να έρθουν έχω να πω ότι δεν υπάρχει "ταβάνι"». Για τη συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη εξήγησε: «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιον μέσα από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, γι΄ αυτό μιλήσαμε με τον Ιτούδη και τον Γιασικεβίτσιους. Μετά από αυτό έπρεπε να εξετάσουμε κι άλλες λύσεις. Ο πρώτος ήταν ο Αργύρης, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε σε πέντε λεπτά. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του». Ερωτηθείς για τους λόγους που αρνήθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε: «Κάναμε συζητήσεις, δεν γνωρίζω γιατί δεν θέλησε να αναλάβει εκείνος». Και σε ό,τι αφορά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Μου είπε ότι δεν ήταν έτοιμος να "σκοτώσει" τον παίκτη μέσα του, έτσι ακριβώς μου είπε».

Για το εφετινό μπάτζετ είπε ότι «είναι γύρω στα 12 εκατομμύρια. Έγινε μείωση 50% αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός 100%. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. Τα έσοδα είναι 5-7 εκατομμύρια. Πιστεύω ότι θα "μπούμε μέσα" γύρω στα 6 εκατομμύρια με την μείωση του μπάτζετ φέτος». Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός ξεκινά ως φαβορί φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινάει ως φαβορί, θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση. Η περυσινή σεζόν ήταν πετυχημένη για εκείνους, θα δούμε αν θα υπάρχει συνέχεια». Όσο για την οικογένεια Αγγελόπουλου; «Είναι εξαιρετικοί επιχειρηματίες και κάνουν μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια». Όσο για την εφετινή «αφαίμαξη» του έμψυχου δυναμικού της ομάδας; «Άνθρωποι από το περιβάλλον του Ομπράντοβιτς και όχι ο Ομπράντοβιτς, εν αγνοία του διευκρινίζω, ήταν εκείνοι που διέλυσαν το δημιούργημα αυτό».

Για τον Διαμαντίδη Διαμαντίδη είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία φαμίλια και ο Διαμαντίδης είναι ο... πάτερ φαμίλιας. Ελπίζω να έχει την ίδια πορεία με τον Φραγκίσκο (Αλβέρτη) και να κλείσει την καριέρα του σε εμάς. Είναι η σημαία μας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί του και το ίδιο πιστεύουμε ότι ισχύει και για εκείνον. Είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας και κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις».