Αθλητικά
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 20:42

Μπάσκετ: Με κορυφαίο τον Σχορτσανίτη ο Παναθηναϊκός επικράτησε 70-64 του Ερυθρού Αστέρα

Με κορυφαίο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 70-64 του Ερυθρού Αστέρα στον πρώτο αγώνα του τουρνουά της Σόφιας.

Χωρίς του Δημήτρη Διαμαντίδη και Λένι Ούκιτς, οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα στον τομέα της οργάνωσης, ωστόσο, τα...κενά των δύο παικτών κάλυψε...και με το παραπάνω ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ τελείωσε το ματς με 18 πόντους και καλή παρουσία στα αμυντικά του καθήκοντα, γεγονός που ικανοποίησε τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Στο πρώτο δυνατό φιλικό της σεζόν ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι εφέτος θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα, καθώς δέχτηκε μόλις 64 πόντους και χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τον καλύτερο του αμυντικό, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Πολύ καλός για το «τριφύλλι» ήταν και ο Μάικ Μπράμος (11π.), καθώς και ο Μασιούλις που πέτυχε άλλους τόσους. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό του τουρνουά το νικητή της αναμέτρησης, Μπαρτσελόνα-Λουκόιλ Ακαντέμικ.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιαννόπουλος 4, Σχορτσανίτης 18, Κίτσεν 10, Ξανθόπουλος 3, Μπράμος 11, Μασιούλις 11, Άρμστρονγκ 2, Τσαρτσαρής 2, Πάνκο 9