Κοινωνία
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 15:51

Ν. Δένδιας: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο κύμα προσφύγων

Νέα σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μαζικού κύματος προσφύγων από τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Αμυνας, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να διαμηνύει μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Νέα σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μαζικού κύματος προσφύγων από τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο υπουργείο Αμυνας, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδια, να διαμηνύει μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι κατά έγινε εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι λαθρομεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο - προκειμένου όπως χαρακτηριστικά είπε, να «θωρακίσουμε το Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κύμα προσφύγων δεν έχει φθάσει ακόμα σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα, αλλά η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Δένδιας, ο σχετικός σχεδιασμός εγκρίθηκε από τον Πρωθυπουργό και η σύσκεψη για το θέμα θα συνεχιστεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπό τον υπουργό Π.Παναγιωτόπουλο, με τη συμμετοχή του ιδίου και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια χρειάζεται, εκτός από τη στήριξη της κυβέρνησης, και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.