Αθλητικά
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 16:12

Αρνείται την κρατική επιχορήγηση η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Οι επιτυχίες της εθνικής Ισπανίας κατά την τελευταία τετραετία (δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και μία κόσμου) έχουν αποφέρει πολλά κέρδη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ως εκ τούτου, η RFEF θα παραιτηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά του δικαιώματός της από την κρατική επιχορήγηση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού της ιβηρικής χώρας, Μιγκέλ Καρντενάλ. Η ισπανική ομοσπονδία έχει προσελκύσει αρκετούς χορηγούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, η ενεργειακή εταιρεία Iberdrola και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Movistar, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η RFEF παραιτήθηκε του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση. Το ύψος της είναι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολύ μικρό καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας.

Ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της RFEF, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, στη Μαδρίτη, ο Καρντενάλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη χειρονομία της ομοσπονδίας και τόνισε πως τα χρήματα της επιχορήγησης, τα οποία (περίπου 3-4 εκατομμύρια ευρώ) θα μοιραστούν στις υπόλοιπες ισπανικές αθλητικές ομοσπονδίες.