Πολιτική
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 16:32

Επι τάπητος προτάσεις για το κύμα Σύρων προσφύγων

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος μετανάστευσης που αναμένεται από τη Συρία παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, 'Αμυνας και Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος μετανάστευσης που αναμένεται από τη Συρία παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Αμυνας και Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο η κατάσταση στη Συρία να οδηγήσει σε μαζική εισροή λαθρομεταναστών και γι΄ αυτό προσπαθεί να βρει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η σύσκεψη θα συνεχιστεί το απόγευμα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στόχος είναι να υπάρξει η κατάλληλη περιφρούρηση στα σύνορα της χώρας αλλά και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε να θωρακιστεί και η Τουρκία αλλά και η Κύπρος, οι χώρες δηλαδή εκείνες που μπορεί να αποτελέσουν δίαυλο προς την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε πως η χώρα έχει ήδη σχεδιασμό για το ενδεχόμενο κύματος Σύρων προσφύγων και πρόσθεσε πως αυτός ο σχεδιασμός θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μία εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων, ώστε να καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.