Αθλητικά
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 18:29

Μπάσκετ: Η «αυτοκρατορία» θα αντεπιτεθεί πιστεύουν στον Παναθηναϊκό

Η κατάκτηση του νταμπλ και μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για την εφετινή περίοδο.

Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής των δηλώσεων τεχνικής ηγεσίας και αθλητών, κατά τη σημερινή «ημέρα για τα ΜΜΕ» (media day). Ο τεχνικός των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης και οι Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης, Τσαρτσαρής, Κίτσεν, Ξανθόπουλος τόνισαν ότι η ομάδα θα βρει τη χημεία και το δρόμο της προϊόντος του χρόνου, μέσα από τη σκληρή δουλειά και τους συνεχείς αγώνες. Αναλυτικά:

Αργύρης Πεδουλάκης: «Στόχος μας είναι να επανέλθουμε εκεί που ανήκει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάμε όσο μακρύτερα γίνεται. Είναι καινούρια τα δεδομένα και στο σύλλογο, όπως είναι και στη χώρα, και όπως καταλαβαίνετε προσαρμοζόμαστε. Εμείς θεωρούμε πως με σκληρή δουλειά θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Χρειαζόμαστε δυο-τρεις μήνες τουλάχιστον για να δεθεί η ομάδα, για να αποκτήσει μία αρκετά καλή ομοιογένεια. Πρωταθλητισμός όμως σημαίνει ν΄ αντιμετωπίζεις τα προβλήματα. Πρέπει να μάθεις να ζεις μ΄ αυτό. Το ζητούμενο είναι να μη βγει αυτή η πίεση προς τα παιδιά, από τον κόσμο και τις επιθυμίες».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Οι στόχοι του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα παραμένουν ίδιοι: τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Στην Ευρωλίγκα ξεκινάμε από διαφορετική βάση. Στόχος είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να "κάνουμε ταμείο", να δούμε δηλαδή πού έχουμε φτάσει. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι πρώτα να γίνουμε ένα καλό σύνολο και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να μπορέσει να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη. Σίγουρα θέλουμε πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και υπομονή, γιατί αυτή η ομάδα είναι καινούρια και από εκεί και πέρα εμείς θα παλεύουμε μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό ψηλά. Σε όλους θα λείψει ο κ.Ομπράντοβιτς. Σαφώς αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί είχαμε πολλές χαρές. Αυτό ήταν ωραίο, αλλά έκλεισε ο κύκλος. Τώρα ξεκινά κάτι καινούριο και θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία του Παναθηναϊκού».

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: «Ο Παναθηναϊκός κάνει νέο ξεκίνημα, αλλά οι παίκτες που ήρθαν τον διατηρούν ανταγωνιστικό. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Ο βασικός λόγος που επέστρεψα στην Ελλάδα ήταν η οικογένειά μου. Ήθελα να είμαι κοντά στη γυναίκα και το παιδί μου. Επέλεξα τον Παναθηναϊκό γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα. Πολλοί παίκτες θα ήθελαν να παίξουν σ΄αυτή την ομάδα και προσωπικά είναι τιμή μου που φοράω αυτή τη φανέλα. Όταν επιστρέψω στο ΣΕΦ θα πάω για να κάνω τη δουλειά μου, να παίξω μπάσκετ. Δεν θα πάω στο ΣΕΦ με σκυμμένο το κεφάλι. Θα πάω για να κερδίσω. Δεν έχω ν΄αποδείξω κάτι μέσα στο ΣΕΦ και να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Είναι σίγουρα αλλαγή εποχής. Όπως και να το κάνουμε, με τον Ομπράντοβιτς ζήσαμε πάρα πολλά. Η ομάδα κέρδισε τόσα και τόσα κι εμείς προσωπικά. Από εκεί και πέρα, όμως, ήρθε το τέλος εποχής, ήρθε ο κ.Πεδουλάκης που γνωρίζω πολύ καλά από τα χρόνια μου στο Περιστέρι. Η φιλοσοφία του δεν αλλάζει και πολύ εν συγκρίσει με αυτή του Ομπράντοβιτς. Δίνει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, είναι σκληρός προπονητής, με μεγάλο κίνητρο, παιδί του Παναθηναϊκού, αγαπά την ομάδα και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κατακτήσει ό,τι ψηλότερο μπορεί... έτσι κι εμείς θα βαδίσουμε πλάι του. Δεν έχει τελειώσει η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού. Το ότι χάσαμε έναν τίτλο πέρυσι δεν σημαίνει πως χάθηκαν τα πάντα. Έχουμε τη δυνατότητα φέτος να βρεθούμε πάλι στην κορυφή, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ντέργουιν Κίτσεν: «Δεν έχουμε μιλήσει πολύ με τον προπονητή ακόμη και δεν έχω καταλάβει πλήρως το ρόλο μου στην ομάδα. Ό,τι κι αν μου ζητήσει, πάντως, θα το κάνω. Θέλει να δημιουργώ και να παίζω άμυνα. Αυτό ξέρω μέχρι τώρα. Ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει τίτλους. Δεν έχω προσωπικούς στόχους, αλλά οι ομαδικοί είναι αυτοί που μετράνε. Θέλουμε να κατακτήσουμε πρωταθλήματα. Έχω ακούσει για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και ανυπομονώ να τη ζήσω».

Βασίλης Ξανθόπουλος: «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να παραμένει πάντα ανταγωνιστικός. Το ότι άλλαξε προπονητή και άλλαξε κατά μεγάλο ποσοστό η ομάδα στους παίκτες δεν παίζει ρόλο. Έχουμε βάλει το κεφάλι κάτω από τις 13 Αυγούστου και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον Παναθηναϊκό αουτσάιντερ. Τόσα χρόνια ξεκινά ως φαβορί. Σίγουρα έχει στόχο τους τίτλους. Παραμένει ο Παναθηναϊκός και δεν μπορεί να κάνει επιλογή στόχων. Στόχος είναι όλοι οι τίτλοι και φέτος».