Πολιτική
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, αλλά τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο από 22 έως 36 βαθμούς και στο Αιγαίο από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αρχικά για αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα, κατά περιόδους στα ηπειρωτικά αυξημένες και θα εκδηλωθοούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι δύο με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά αργά το βράδυ θα γίνουν βόρειοι, μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά από τις βραδυνές ώρες θα σημειώσει πτώση.