Αθλητικά
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 12:47

Μεταμόσχευση νεφρού και επιστροφή στη δράση για Γκαλέτι

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ενδέχεται να επιστρέψει στα γήπεδα στα 32 χρόνια του, αρκεί όλα να πάνε όπως πρέπει μετά τη μεταμόσχευση νεφρού στην οποία πρόκειται να υποβληθεί.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση όταν διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική μάχη με τους «ερυθρόλευκους» για την αποζημίωσή του. Τώρα, τη λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει φαίνεται ότι θα δώσει ο πατέρας του Αργεντινού, ο οποίος θα δωρίσει τον ένα νεφρό στο γιο του. Οι εξετάσεις συμβατότητας έδειξαν ότι η μεταμόσχευση μπορεί να γίνει και η επέμβαση προγραμματίστηκε για τις αρχές του Οκτωβρίου.

«Ο πατέρας μου ήταν αθλητής και ο νεφρός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν όλα πάνε καλά σε 20 μέρες θα μπορώ να αρχίσω τρέξιμο σε, αργούς ρυθμούς, ενώ σε ενάμιση μήνα θα μπορώ να προπονούμαι. Οι γιατροί μού είπαν πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, μπορώ να επιστρέψω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ανυπομονώ για την επέμβαση και θέλω να αγωνιστώ ξανά», ήταν η δήλωση του Γκαλέτι όσον αφορά τις προθέσεις του.