Πολιτική
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 14:56

Oξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για τη σημαία

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή με αφορμή σχόλιο του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, για προσβολή του εθνικού συμβόλου από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της εξέτασης του σχεδίου νόμου για την αποζημίωση των εμπόρων του κέντρου της Αθήνας για καταστροφές από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, με αφορμή σχόλιο του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, για προσβολή του εθνικού συμβόλου από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Κάνατε τη σημαία «σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και επικαλέστηκε συγκεκριμένες φωτογραφίες από τα πρόσφατα επεισόδια από μέλη της Χ.Α. στη Ραφήνα.

«Μείναμε απαθείς όταν στα γεγονότα της Ραφήνας είδαμε επιθέσεις, όπου έγινε χρήση του λαβάρου και του σταυρού ως σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο... Αυτά για να δει ο κόσμος τι εκπροσωπείτε και τι αντιπροσωπεύετε», είπε ο κ. Κυριαζίδης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, με τον Ηλία Κασιδιάρη να τον αποκαλεί «γελοίο».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει απρόκλητη άσκηση παράνομης βίας και αντιποίησης της δημόσιας αρχής, με κάποιους να ασκούν αυθαίρετα δημόσια εξουσία.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, Η. Κασιδιάρης και Ν. Μίχος φώναζαν: «Σας έπιασε ο πόνος τώρα. Οι μισοί από εσάς είστε μασόνοι. Εμείς υπηρετήσαμε τα σύνορα. Ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις. Να φέρεις τον υπουργό σου στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και μεταξύ του προεδρείου της Βουλής και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Λαμβάνοντας αργότερα το λόγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε τη ΝΔ «παράταξη της προδοσίας», υπενθυμίζοντας τη ρήση που αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι «η Κύπρος κείται μακράν» και υποστήριξε πως «στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ, έδιναν τη σημαία σε Πακιστανούς για 20 ευρώ και μετά την πέταγαν στα σκουπίδια», καταθέτοντας, με τη σειρά του, φωτογραφικό υλικό.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε επίσης «κοινό συκοφάντη» τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή κατέταξε τον βομβιστή της Σπάρτης στην ακροδεξιά και προκάλεσε όσους έχουν αντίρρηση για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, «να κάνουν πραξικόπημα».

Το ΠΑΣΟΚ, δια του Παναγιώτη Ρήγα, απέδωσε ευθύνες στην Αριστερά για την διόγκωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας τον «ιδιότυπο εθνικισμό στον οποίον συγκλίνει η ακροδεξιά και η λαϊκιστική αριστερά».

Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι «αυτοί που κάνουν τις καταστροφές αυτές, καταστρέφουν το εμπόριο και τον τουρισμό και είναι κοινή ομολογία πως είναι τα μόνα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία». «Αυτοί δεν είναι στους δρόμους γιατί μισούν το ΔΝΤ ή τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Μισούν τη δημοκρατία, τον αστικό πολιτισμό», συμπέρανε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.