Αθλητικά
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 18:35

Γερμανία: Πέρασε από το Γκελζενκίρχεν η Μπάγερν, «σοκ» της Ντόρτμουντ στο Αμβούργο

Τέσσερα στα τέσσερα και για τη Μπάγερν Μονάχου (το απόλυτο έχει από χθες και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), η οποία στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της μπουντεσλίγκα πέρασε με εκτός έδρας νίκη επί της Σάλκε με 2-0.

Πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι Βαυαροί για να πάρουν το τέταρτο διαδοχικό «τρίποντο» στη μπουντεσλίγκα, αποδεικνύοντας ότι κι εφέτος θα είναι μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη. Ο Τόνι Κρόος στο 55΄ και ο Τόμας Μίλερ στο 58΄ «καθάρισαν» για την ομάδα του Γιουπ Χάινκες. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν στην αρχική ενδεκάδα της Σάλκε.

Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Αμβούργο, όπου η τοπική ομάδα που δεν είχε βαθμό μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια κατάφερε να επικρατήσει της πρωταθλήτριας Ντόρτμουντ με 3-2. Πρωταγωνιστής της νίκης των γηπεδούχων ήταν ο Σον που πέτυχε δύο τέρματα (2΄, 59΄), ενώ στο 55΄ είχε σκοράρει και ο Ιλίσεβιτς. Για τη Μπορούσια και τα δύο γκολ πέτυχε ο Πέρισιτς στο 46΄ και 60΄.

Με βασικό τον Θάνο Πέτσο, η Γκρόιτερ Φιρτ απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τη Βόλφσμπουργκ, ενώ βασικός στην ενδεκάδα της Φορτούνα Ντίσελντορφ ήταν και ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να φύγει αήττητη μέσα από την έδρα της Φράιμπουργκ (0-0).

Επέστρεψε στις νίκες η Μάιντς. Με γκολ των Ιβανσιτς και Ζάλαϊ στο πρώτο 25λεπτο επικράτησε 2-0 της Αουγκσμπουργκ.