Πολιτική
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 23:40

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου για επιστολή Ζωγραφάκη στη Βουλή το 2011

Με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος φέρνει στο προσκήνιο εξώδικη ενημερωτική επιστολή του επιχειρηματία Γ.Ζωγραφάκη από τον Απρίλιο του 2011, στην οποία γίνεται λόγος για «προσέγγιση» πρώην υπουργού και βουλευτών από το ζεύγος Καρούζου. Επίθεση Ευ.Μεϊμαράκη στο Ν.Χατζηνικολάου για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να έστειλε στις 11 Απριλίου 2011 προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Στην επιστολή, την οποία ο κ. Νικολόπουλος επισυνάπτει στην ερώτηση του, ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και βλάπτει οικονομικά το ελληνικό δημόσιο και κατηγορεί τον όμιλο Καρούζου για απάτες. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή γίνεται επίσης λόγος για «προσέγγιση» πρώην υπουργού και βουλευτών από το ζεύγος Καρούζου.

«Αυτό το οικονομικό έγκλημα διέπρατταν για πολλά χρόνια ωσότου βρέθηκε ένας έντιμος εφοριακός και δεν κατάφεραν να τον εξαγοράσουν. Τότε το έγκλημα αυτό έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς με διάφορα νομικά κόλπα κατάφεραν επί δέκα χρόνια να δικάζονται και ποτέ να μην καταδικάζονται, ώσπου το ζεύγος Καρούζου προσέγγισε έναν πρώην υπουργό και έναν πρώην μεγάλο Αξιωματούχο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτοί οι δύο, ο καθένας από το πόστο του, κατάφεραν να βγάλουν λάδι το ζεύγος Καρούζου», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της επιστολής. «Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο 'μεγάλο κόλπο'», υποστηρίζει ο κ. Ζωγραφάκης, «και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών».

Πάντως παραμένει άγνωστο αν τελικά έλαβαν την επιστολή οι βουλευτές, καθώς δεν αναγράφεται αριθμός πρωτοκόλλου.

«Μαφιόζικη επίθεση» καταγγέλλει ο Ευ. Μεϊμαράκης

Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε λόγο για «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» σε βάρος του. Σε έκτακτη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε σε σχέδιο «πολιτικής αποσταθεροποίησης» τις καταγγελίες περί εμπλοκής του σε κύκλωμα «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», ώστε να πληγεί, όπως είπε ο θεσμός του προέδρου της Βουλής, το πολιτικό σύστημα, αλλά και το κύρος της χώρας.

«Ο,τι κάναμε τόσο καιρό ο Σαμαράς και οι άλλοι αρχηγοί για να ανορθωθεί το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, εξανεμίστηκε μέσα σε μία ημέρα από αυτό το δημοσίευμα», είπε αναφερόμενος στο Κυριακάτικο δημοσίευμα της Real News και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον εκδότη της Νίκο Χατζηνικολάου:

«Μού πίνει το αίμα με το καλαμάκι και με ρίχνει βορά στον κόσμο» είπε φανερά εκνευρισμένος και του καταλόγισε ότι «ξέθαψε σκελετούς», μόλις διαπίστωσε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού εναντίον του. «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες και όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν από το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. Αφού όμως έχει πάρει το καλαμάκι να μου πιεί το αίμα, τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να μου το πιεί;» αναρωτήθηκε.

«Λάθος πρόσωπο, χτύπησε», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Μεϊμαράκης, «θα κατέβω στην αρένα και δεν θα πάω νομικά και σαλονάτα. Ξέρω πού θα πάω να δώσω τη μάχη», διεμήνυσε, αν και χαρακτήρισε άνιση τη μάχη, λέγοντας πως «ο Νίκος (σ.σ. Χατζηνικολάου) δεν είναι μικρός παίκτης. Εχει κάθε μέρα εκπομπή, δημοσιογράφους, ξέρω ότι παίρνει και βουλευτές και τους λέει διάφορα».

Απάντηση Ν.Χατζηνικολάου

Αμεση ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου: «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου, για να υπογραμμίσει ότι «το μέγα σκάνδαλο είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real News».

«Σε αυτό το σκάνδαλο, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου», ήταν το μήνυμα του Νίκου Χατζηνικολάου προς τον κ. Μεϊμαράκη.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε και στις φωνές περί παραίτησής του, καλώντας όσους τον αμφισβητούν, να καταθέσουν πρόταση μομφής. «Όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της», σχολίασε, ενώ παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση που έχει τηρήσει το Μαξίμου στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της δικογραφίας στην οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, εμπλέκονται o κ. Μεϊμαράκης, καθώς επίσης οι πρώην υπουργοί Γ. Βουλγαράκης και Μ. Λιάπης, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ, έχει επιστρέψει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου. Η δικογραφία βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010 και όλα ξεκίνησαν από την επιχειρηματική αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Λιβανός εμπλέκει στην υπόθεση τους δύο πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.