Αθλητικά
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 18:30

Γερμανία: Ασταμάτητη η Μπάγερν, πέρασε και από τη Βρέμη

«Σίφουνας» η Μπάγερν Μονάχου, πέρασε και μέσα από τη Βρέμη, πετυχαίνοντας το απόλυτο μετά από έξι αγωνιστικές στη μπουντεσλίγκα. Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Στουτγκάρδη και, μάλιστα, εκτός έδρας επί της Νυρεμβέργης, ενώ το Αμβούργο πήρε μία ακόμη νίκη και ξέφυγε για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις.

Έξι στα έξι για τη Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα. Για 81΄ λεπτά η Βέρντερ Βρέμης, αν και αγωνιζόταν στην έδρα της, κατάφερε να διατηρεί ανέπαφη την εστία της, αλλά εννέα λεπτά πριν τη λήξη ο Λουίς Γκουστάβο έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς. Στο 83΄ ο Μάντζουκιτς έδωσε την «χαριστική βολή» στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν βασικός και στα 90 λεπτά για τους γηπεδούχους, ενώ παρατηρήθηκε και με κίτρινη κάρτα.

Μέσα σε 12 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (50΄,62΄) ο Σαμ πέτυχε δύο γκολ για τις «ασπιρίνες» και χάρισε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τη νίκη με 2-0 επί της Γκρόιτερ Φιρτ. Ο Θανάσης Πέτσος ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, αλλά στο 19΄ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ασέμι.

Στα μέσα της εβδομάδας (εμβόλιμη αγωνιστική) η Στουτγκάρδη διασύρθηκε στην έδρα της από την Χοφενχάιμ (0-3), ωστόσο, σήμερα κατάφερε να «αποδράσει» με εκτός έδρας νίκη (πρώτη στο πρωτάθλημα) επί της Νυρεμβέργης με 2-0. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ιμπίσεβιτς, ο οποίος σκόραρε στο πρώτο λεπτό, ενώ στο 75΄ έκανε την ασίστ στον Χάρνικ, ο οποίος «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Η ουραγός Αουγκσμπουργκ έκανε την έκπληξη και απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Χοφενχάιμ, η οποία προερχόταν από το μεγάλο «διπλό» επί της Στουτγκάρδης.

Με το γκολ του Ρούντνεφς στο 24΄ το Αμβούργο επικράτησε 1-0 του Ανόβερου και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.