Αθλητικά
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 20:30

Μπάσκετ: Με Σχορτσανίτη οδηγό ο Παναθηναϊκός νίκησε 83-77 τη Μπάγερν Μονάχου

Νικηφόρο ήταν και το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις (κύπελλο, πρωτάθλημα) την ερχόμενη εβδομάδα. Με κορυφαίο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη οι «πράσινοι» επικράτησαν 83-77 της Μπάγερν Μονάχου.

Ο διεθνής σέντερ, σε 17 λεπτά συμμετοχής του, πρόλαβε και πέτυχε 18 πόντους, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νίκη της ομάδας του. Οργανωτικά, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξε πολύ καλά στοιχεία, χάρη κυρίως στην ικανότητα των Διαμαντίδη-Ούκιτς, που τελείωσαν τον αγώνα με 11 ασίστ (6 ο πρώτος και 5 ο δεύτερος).

Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Εκτός του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, από 13 πέτυχαν οι Μασιούλις, Ούκιτς, ο Πάνκο 14, ενώ 10 σημείωσε ο Αρμστρονγκ.

Από την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ράις με 16 πόντους και ο Τράουτμαν με 13 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.