Αθλητικά
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 20:56

Μπάσκετ: Ανετα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου οι «αιώνιοι»

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφαλίζοντας αμφότεροι την πρόκριση για τους «4» με άνετες νίκες.

Στην αναμέτρηση που προηγήθηκε χρονικά οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ του Πανιώνιου με 82-61, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Ολυμπιακός δεν συναντούσε αντίσταση στο ΣΕΦ, από την τυπικά γηπεδούχο Νέα Κηφισιά, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 94-43. Οι «αιώνιοι» συμπλήρωσαν την τετράδα των ημιτελικών, μετά τις Καβάλα και ΚΑΟ Δράμας.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο οι «κυανέρυθροι» κρατήθηκαν κοντά στο σκορ ως το 28΄, σημείο στο οποίο βρίσκονταν πίσω με έξι πόντους (51-45). Μετά το 56-48 (30΄) οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα. Ο Σχορτσανίτης ήταν εύστοχος από τη γραμμή του φάουλ, ενώ Ματσιούλις, Ούκιτς και Μπράμος πρόσφεραν λύσεις επίσης στην επίθεση και η διαφορά έφτασε στο +20 (77-57), με τον αγώνα ουσιαστικά να τελειώνει σε εκείνο το σημείο.

Στο «Ειρήνης και Φιλίας» ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να «πατήσει γκάζι», αφού αρκούσαν μερικά διαστήματα καλού μπάσκετ, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν και θέαμα, για να φτάσει σε μια νίκη με μεγάλη διαφορά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, ενώ να σημειωθεί ότι εκτός του Λο πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, σκοράροντας άπαντες. Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης (νοκ άουτ) θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου, με τα ζευγάρια να προκύπτουν ύστερα από κλήρωση.