Πολιτική
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνον το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση απο τις βραδυνές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στη Βόρεια Ελλάδα από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί, βορειοδυτικοί, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, αλλά από τις βραδυνές ώρες και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.