Πολιτική
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 13:07

Βουλή: Θλίψη και προβληματισμός για την αυτοκτονία του Λ.Τζανή

Τα συλλυπητήριά τους για τον τραγικό θάνατο του Λεωνίδα Τζανή εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, βουλευτές και ο αντιπρόεδρος του Σώματος Γ. Τραγάκης, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις της δημοσιοποίησης ονομάτων ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων, προτού ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Τα συλλυπητήριά τους για τον τραγικό θάνατο του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή, εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, βουλευτές και ο αντιπρόεδρος του Σώματος Γιάννης Τραγάκης, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις της δημοσιοποίησης ονομάτων ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων, προτού ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

«Ως άνθρωπος είμαι βαθύτατα συγκινημένος από τη πράξη του συνανθρώπου μου. Τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του. Έχω πει από αυτή την αίθουσα ότι, όταν κάποιος ερευνάται είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του», σημείωσε με νόημα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

«Οφείλω και εγώ, διερμηνεύοντας τα αισθήματα πιστεύω και όλων των συναδέλφων μου, να στείλουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Ο βουλευτής απέδειξε ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν φιλότιμο», υποστήριξε από την πλευρά του, ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην συναδέλφου μου και ας γίνει για όλους, αυτός το παράδειγμα -που είναι ένα από τα πολλά θύματα- ότι πριν υπάρξει οποιαδήποτε τεκμηρίωση να μην κατηγορείται κάποιος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κληθείσα να σχολιάσει τις «λίστες» που έχουν δει το τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις στη δημόσια ραδιοφωνία, σημείωσε ότι «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μίζες, και τα λοιπά, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα θα αξιοποιηθεί πολιτικά, «για την ανασύνταξη και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος». «... Κάποιους μπορεί να τους χώσουν και στη φυλακή. Κάτι καμένα χαρτιά, κάποιους θα τους σπιλώσουν, για να βγουν τα καθαρά χέρια, οι 'καθαροί', 'αδοκίμαστοι' πολιτικοί. Εμείς λέμε στον λαό ότι δεν πρέπει να πέσει σε αυτή τη λούμπα», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Ο Λεωνίδας Τζανής βρέθηκε χθες το βράδυ απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Βόλο. Tο όνομά του περιλαμβάνονταν σε «λίστα» που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με ονόματα πολιτικών προσώπων, τα οποία φέρεται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Η κηδεία του Λεωνίδα Τζανή θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.