Κόσμος
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 09:45

Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας σε συγκρότημα των δυνάμεων ασφαλείας

Βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν χθες τη νύχτα επίθεση εναντίον συγκροτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Δαμασκό, σύμφωνα με αντάρτες. Την ευθύνη ανέβαλε η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Νούσρα.

Βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν χθες τη νύχτα επίθεση εναντίον συγκροτήματος των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη Δαμασκό, σύμφωνα με αντάρτες.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον συγκροτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας στο προάστιο Χαρτάστα, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσία αυτή έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καταστολή της εξέγερσης.

Κάτοικοι της συνοικίας και ακτιβιστές δήλωσαν στο Reuters πως προκλήθηκαν ισχυρές εκρήξεις και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.

Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, έδειξε μια τεράστια έκρηξη. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η απόφαση να επιτεθούμε στην υπηρεσία πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας ελήφθη επειδή είναι μια από τις πλέον διαβόητες μονάδες και προπύργιο των επιχειρήσεων καταστολής», επισημαίνει η αλ-Νούσρα στην ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία διοικείται από τον ταξίαρχο Τζάμιλ Χάσαν, αλαουίτη και στενό συνεργάτη του πρόεδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ταξίαρχος βρισκόταν στο συγκρότημα την ώρα της επίθεσης.