Αθλητικά
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 17:56

Χωρίς ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα η Βρετανία το 2016 στο Ρίο

Η Βρετανία δεν θα εμφανίσει ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άλεξ Χορν.

Η ομάδα της Βρετανίας επέστρεψε το καλοκαίρι, στο Λονδίνο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1960 και τη Ρώμη. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά μετά το 1972, όταν αποκλείστηκε στα προκριματικά, που δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση. Το θέμα είναι πολιτικά ευαίσθητο, καθώς οι ομοσπονδίες της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας αισθάνονται ότι η συμμετοχή τους στην ομάδα της Βρετανίας απειλεί το αυτόνομο «στάτους» τους εντός της FIFA. Πάντως, ο Στούαρτ Πιρς συμπεριέλαβε Ουαλούς ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων τους Ράιαν Γκιγκς και Κρέιγκ Μπέλαμι) στην αποστολή της Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά όχι Σκοτσέζους ή Βορειοϊρλανδούς και ο Χορν δήλωσε στο «Sky Sports News» ότι στους Αγώνες του 2016 δεν θα μετάσχει βρετανική ανδρική ομάδα.

«Το αποκορύφωμα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ έχουμε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» τόνισε ο Χορν και συνέχισε: «Παίζουμε ως Αγγλία και είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε ως Αγγλία. Ξέρω ότι η Σκοτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία είναι υπερήφανες που παίζουν με τη δική τους ατομική οντότητα και δεν θα θέλαμε να κάνουμε κάτι, που θα το θέσει αυτό σε κίνδυνο. Η FIFA αποδέχθηκε τη θέση μας όταν φιλοξενούσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και, νομίζω, ότι το καταλαβαίνουμε αυτό και προχωράμε». Πάντως, ο Χορν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμμετοχή γυναικείας ομάδας της Βρετανίας στα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. «Θα συνεχίσουμε να συζητάμε γι΄ αυτό. Δεν το αποκλείουμε εντελώς», δήλωσε.