Αθλητικά
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 22:44

Ευρωλίγκα: Ξεκίνημα με το δεξί για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιτυχώς την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων του στην Ευρωλίγκα. Στον εναρκτήριο αγώνα τους στην εφετινή διοργάνωση οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο ΣΕΦ της Κάχα Λαμποράλ με 85-81, στο πλαίσιο του 3ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν σε μια δίκαιη αλλά αγχώδη νίκη, καθώς είχαν πολλά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση και ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία τους. Τα λύση έδωσαν, στο... λυκόφως του αγώνα, οι πόντοι του Άντιτς και οι ασίστ του Σπανούλη. Πολύ καλοί από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν οι Γιώργος Πρίντεζης (17 πόντοι), Βασίλης Σπανούλης (16π., 6 ασίστ) και Στράτος Περπέρογλου (14π.), με τον τελευταίο να πείθει από πολύ νωρίς για τη χρησιμότητα της προσθήκης του στο πειραϊκό ρόστερ. Από την άλλη, ο Τζόι Ντόρσεϊ ξεκίνησε εντυπωσιακά προσφέροντας αφειδώς θέαμα, αλλά οι ενοχλήσεις στη μέση τον ώθησαν να ζητήσει αρκετές φορές την έξοδό του.

Η πρώτη περίοδος ανήκε στους Ισπανούς, που με «κοντά» σχήματα και ηγέτες τους Μπιέλιτσα, Νοτσιόνι έκαναν ένα σερί 10-0 και προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 23-18. Η προσθήκη του Περπέρογλου στην περιφέρεια και η πολύ «σφιχτή» άμυνα έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (32-29), με την Κάχα να αρχίσει να υποπίπτει σε πολλά λάθη, που έφεραν ένα σερί 16-1 (!) για τους γηπεδούχους και οδήγησαν τη διαφορά στο ημίχρονο στο +11 (48-37).

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Ιβάνοβιτς «χτύπησε» με τον Πολωνό Λάμπε, που ήταν ασταμάτητος αφού ο Ντόρσεϊ παρέμενε εκτός. Ο Λάμπε ισοφάρισε (54-54) και στη συνέχεια με τρίποντο έφερε εκ νέου την Κάχα Λαμποράλ σε θέση οδηγού (59-57). Το χαμηλό σχήμα του Ολυμπιακού, στη συνέχεια, λειτούργησε και δύο καλάθια του Χάινς συν ένα τρίποντο κι ένα κάρφωμα του Άντιτς έκαναν το σκορ 82-73, βάζοντας ουσιαστικά την ασφαλιστική δικλείδα στην αναμέτρηση.

Μετά το πέρας του αγώνα ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, μαζί με τους γιους του και ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο, πήγαν στα αποδυτήρια της ομάδας και συνεχάρησαν παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Πριν αποχωρήσει, ο κ. Αγγελόπουλος είχε συνομιλία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.