Αθλητικά
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 00:21

Ευρωλίγκα: Ήττα...στις λεπτομέρειες για Παναθηναϊκό

Πρεμιέρα με ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» πάλεψαν στα ίσια μέχρι το τέλος, αλλά «λύγισαν» από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 85-78, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με 23 πόντους.

Ο... νέος Παναθηναϊκός φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα, καθώς με την εμφάνισή του όχι απλά έδειξε πως κι εφέτος. παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν, θα παραμείνει ανταγωνιστικός, αλλά εάν συνεχίσει με τέτοιο ρυθμό θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση.

Παρά το κακό της ξεκίνημα (8-0) η ελληνική ομάδα συνήλθε γρήγορα και με ηγέτη τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη έκλεισε την πρώτη περίοδο στο -2 (22-20). Ο διεθνής σέντερ έκανε μεγάλο παιχνίδι και μόλις βγήκε με 4 φάουλ στην τελευταία περίοδο η Ρεάλ κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά, την οποία συντήρησε έως το τέλος.

Με εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο 10λεπτο ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα μέτρα του και προηγήθηκε με 44-35 στο ημίχρονο δείχνοντας στην αντίπαλό του ότι ήρθε στη Μαδρίτη για να πάρει το ματς. Το «νεκρό διάστημα» στα πρώτα μισά της 3ης περιόδου στοίχισε στο συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη. Με τον Ρούντι Φερνάντεθ σε μεγάλη βραδιά (25 πόντους) η Ρεάλ έκανε επί μέρους σκορ 13-2 και πήρε ξανά...κεφάλι στο σκορ (60-59 έκλεισε το δεκάλεπτο).

Ο Παναθηναϊκός που δεν πήρε βοήθειες από τον Αρμστρονγκ, αλλά και από τον Πάνκο, έμεινε στο ματς μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι με...όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ κατάφεραν να πάρουν διαφορά επτά πόντων (81-74) και τελικά να πάρουν τη νίκη με 85-78.