Πολιτική
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 20:45

Το περίστροφο «δείχνει» τη «17Ν»

Το 38άρι περίστροφο, που έφερε ο Σάββας Ξηρός, είχε αφαιρεθεί από τον αστυφύλακα Χρήστο Μάτη, που δολοφονήθηκε τα Χριστούγεννα του 1984 κατά τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Φ. Νασιάκο, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση ως «πολύ σοβαρή».

Με βάση στοιχεία που έδωσε σε ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Νασιάκος, προκύπτει ότι ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης είχε δολοφονηθεί με ένα άλλο περίστροφο, το οποίο -από τη βαλλιστική εξέταση- προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε σε έξι επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η οργάνωση «17Ν».

Συγκεκριμένα, το περίστροφο χρησιμοποιήθηκε κατά περιπολικού του Α.Τ. Φιλοθέης το 1983, στη ληστεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Πατησίων το 1988, στις επιθέσεις κατά των εισαγγελέων Κ. Ανδρουλιδάκη και Π. Ταρασουλέα το 1989, στη συμπλοκή των Σεπολίων το 1991, αλλά και στη δολοφονία του εφοπλιστή Κ. Περατικού το 1997.

Στη «17 Νοέμβρη» είχε αποδοθεί και η δολοφονία του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη. Συνεπώς το γεγονός ότι στα χέρια του τραυματισμένου βομβιστή στον Πειραιά βρέθηκε ένα όπλο που σύμφωνα με τις έρευνες είχε κλαπεί από την «17 Νοέμβρη» συνδέει άμεσα το προχθεσινό γεγονός με την οργάνωση.