Πολιτική
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2002 14:59

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τρομοκρατία

ΕΛΕΥΘΕΡΗ αφέθηκε αργά το μεσημέρι η μνηστή του τραυματία βομβιστή Σάββα Ξηρού, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με μεγάλη μυστικότητα.

Σήμερα το πρωί, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας άρχισαν να ερευνούν και πάλι την αποθήκη που εμφάνιζε ο Ξηρός ως εργαστήριο αγιογραφίας, στην οδό Αιγιαλείας 10 στον Κολωνό, καθώς και το σπίτι που συζούσε με την Ισπανίδα μνηστή του Αλίσια Ρομέρο Κορτές στην Παλλήνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται επίσημα από την αστυνομία, εκτός από το βομβιστή που νοσηλεύεται στον ''Ευαγγελισμό'' οι αστυνομικοί κρατούν δύο άτομα που συνελήφθησαν στην αποθήκη της οδού Αιγιαλείας 10 και άλλα δύο άτομα που σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων συνελήφθησαν σε σπίτι της οδού Αιγιαλείας 2, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την αποθήκη.

Οπως ανέφερε αστυνομική πηγή, θεωρείται βέβαιο ότι ο Ξηρός είναι μέλος της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' αλλά δεν είναι γνωστός ο βαθμός της σχέσης του με τον πυρήνα της οργάνωσης.

Ωστόσο, μια σειρά γεγονότων στην οργάνωση της βομβιστικής επίθεσης το περασμένο Σάββατο προδίδουν ερασιτεχνισμό που δεν ταιριάζει με την πρακτική της ''17 Ν'' μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ