Πολιτική
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 17:38

Κ. Παπούλιας: Νέο κεφάλαιο στις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις

Την αισιοδοξία του για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη σημερινή του συνάντηση με την ελληνική παροικία στο Κάιρο.

Την αισιοδοξία του για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη σημερινή του συνάντηση με την ελληνική παροικία στο Κάιρο.

Όπως είπε, μοιραζόμαστε πολλά συμφέροντα στην κοινή θάλασσα που ζούμε προσθέτοντας ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα ή θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία, θα λυθούν.

Σε ερώτηση του σχετικά με το πώς μπορεί να παρέμβει η ελληνική πολιτεία για να στηρίξει τον ελληνισμό της Αιγύπτου και ειδικότερα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διατήρησης της ελληνικής εκπαίδευσης στην ιστορική ομογένεια του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα και τα προβλήματα αυτά, που σχετίζονται με την ελληνική οικονομική κρίση, θα ξεπεραστούν.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία των ελληνικών σχολείων στην ομογένεια ωστόσο υπενθύμισε ότι η Ελλάδα περνάει μία δύσκολη περίοδο. Χωρίς να διώξουμε δασκάλους, συνέχισε, πρέπει να ανατρέψουμε τις οποιεσδήποτε περικοπές ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι σε λίγους μήνες ένα καινούριο οικονομικό κλίμα θα επικρατήσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο των ελληνο-αιγυπτιακών σχέσεων για πολλά θέματα που είναι κοινού συμφέροντος και για τις δύο χώρες. « Οι Έλληνες αγαπάνε τους Αιγύπτιους και την Αίγυπτο και αντίστροφα οι Αιγύπτιοι αγαπάνε τους Έλληνες», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος μάλιστα στη χθεσινή συνάντησή του με τον αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Μόρσι, είπε ότι εκείνος του εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη του για την ελληνική παροικία που αγαπάει τον τόπο που μένει και που εργάζεται και που αποτελεί μία γέφυρα αυτής της προσπάθειας που κάνουμε τώρα να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις πολύ καλές ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις.