Αθλητικά
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 18:32

Γερμανία: Επεισόδια και νίκη της Σάλκε στο «Βεστφάλεν»

Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της Ντόρτμουντ, πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στη Μπορούσια και τη Σάλκε «σημάδεψαν» την 8η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα. Η Σάλκε ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Ρουρ, ενώ η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 8Χ8 και «παίζει» μόνη της για τον τίτλο.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το μεγάλο ματς στο «Βεστφάλεν», ομάδα αναρχικών, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, επιτέθηκαν σε οπαδούς της Σάλκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, αλλά οι φίλαθλοι των «Royal Blues» συνέχισαν να πετούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους προς τις δυνάμεις ασφαλείας και τους αναρχικούς.

Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν ήταν η μεγάλη νικήτρια του σπουδαιότερου αγώνα της 8ης αγωνιστικής. Με γκολ των Αφελάι (14΄) και Χόγκερ (48΄) η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 55΄ με τον Λεβαντόφσκι.

Δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο η Μπάγερν Μονάχου στο εφετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες διέλυσε 5-0 εκτός έδρας την Φορτούνα Ντίσελντορφ πετυχαίνοντας την 8η διαδοχική της νίκη σε ισάριθμα ματς. Δύο γκολ για τους Βαυαρούς πέτυχε ο Τόμας Μίλερ (55΄, 86΄), ενώ σκόραραν και οι Μάντζουκιτς (28΄), Λουίς Γκουστάβο (36΄) και Ραφίνια (87΄).

Η ομάδα που προς το παρόν καταδιώκει τη Μπάγερν, Αιντραχτ Φρανκφούρτης, επικράτησε 3-1 στην έδρα της του Ανόβερου, χάρη στα γκολ των Ματμούρ, Γιανγκ και Μέιερ. Ο Αμπντελαουί είχε μειώσει στο 43΄ σε 2-1.

Η...κατρακύλα της Βόλφσμπουργκ συνεχίζεται. Αυτή την φορά ηττήθηκε 2-0 εντός έδρας από την Φράιμπουργκ, η οποία πήρε βαθμολογική ανάσα. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Σαλιγκιούρι (40΄) και Σρούστερ στο 84΄.

«Γκέλα» για τη Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στη Μάιντς κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς μόνο δυσαρεστημένοι δεν έφυγαν από το γήπεδο. Ο Κίσλινγκ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Σάλαϊ και Ρίσε έβαλαν μπροστά τους φιλοξενούμενους. Τελικά τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Κάστρο χάρισε στη Μπάγερ το βαθμό της ισοπαλίας.

Με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο σε όλο το 90λεπτο η Βέρντερ Βρέμης συνέτριψε 4-0 τη Γκλάντμπαχ, στο τελευταίο χρονικά ματς της σημερινής ημέρες. Ο Πέτερσεν στο 37΄, ο Αρναούτοβιτς στο 45΄, ο Φίλγκρουγκ στο 76΄ και ο Γιουνούζοβιτς στο 86΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων.