Πολιτική
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 16:15

Θ. Πάγκαλος: Συστράτευση με τον Αντ. Σαμαρά

Υπέρ της συστράτευσης όλων των δυνάμεων με τον Αντώνη Σαμαρά τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Υπέρ της συστράτευσης όλων των δυνάμεων με τον Αντώνη Σαμαρά τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι πρέπει να υλοποιηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της χώρας επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα θα επιτύχει αν πάψει να υφίσταται το φαυλοκρατικό και πελατειακό κράτος, απολυθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, κλείσουν άχρηστοι οργανισμοί και απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα.

Χαρακτηρίζοντας «έκπληξη» την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Πάγκαλος ζητά από τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να γίνουν υπουργοί στην κυβέρνηση εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αποκαλεί «γελοίο» χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «συγκυριακό προϊόν».

«Είναι γελοίο άτομο. Εκφράζει μια συμμαχία αναρχικών και νεοκομμουνιστών και μια μερίδα του εκλογικού σώματος η οποία είναι αγανακτισμένη γιατί έχει χάσει ένα μέρος από τα κεκτημένα της. Τέτοια κόμματα δεν μπορούν να μακροημερεύσουν, όπως και το αντίστοιχο του γραφικού κ. Καμμένου», τονίζει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ασκεί σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από τον Γιώργο Παπακωσταντίνου σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξή της ούτε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Πάγκαλος τονίζει μάλιστα είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα απ΄ ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές».

Μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή αναφέρει πως πρέπει να απειληθεί ότι θα τεθεί εκτός νόμου αν συνεχίσουν κάποια μέλη του να χτυπούν όποιον θέλουν αλλά το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που ενθαρρύνουν τη βία.

Πηγή: ΑΜΠΕ